MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, pendik, Toplum » “Şikayetiniz olmasa bile böbreklerinizi kontrol ettirin”
“Şikayetiniz olmasa bile böbreklerinizi kontrol ettirin”

Tweet to @Pendik_Belediye

12 Mart Dünya Böbrek Günü’nde konuşan Doç. Dr. Süleyman Köz, böbrek sağlığı konusunda şeker hastalarını uyararak “Böbreklerin bozulmasına en çok neden olan hastalık diyabettir. Şikayetiniz olmasa bile yılda bir defa böbreklerinizi kontrol ettirin.” dedi.

Pendik Belediyesi 12 Mart Dünya Böbrek Günü münasebetiyle Nefroloji konulu sağlık semineri düzenledi. Sosyal medya üzerinden düzenlenen seminerde Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden Doç. Dr. Süleyman Köz, böbrek hastalıkları konusunda bilgi verdi. Türkiye’de her 100 kişiden 14’ünde böbrek rahatsızlığı bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Köz, böbreklerin tüm organlar için çok önemli fonksiyonlara sahip olduğunu belirterek “Böbrek yeterli çalışmazsa kalp damar hastalığına daha sık yakalanılır.” dedi.

Böbreğin en büyük düşmanı: Şeker Hastalığı

Konuşmasında diyabet hastalarını uyaran Doç. Dr. Süleyman Köz, bu hastaların hiçbir şikayeti olmasa bile yılda en az bir defa böbreklerini kontrol ettirmeleri gerektiğini söyledi. Şeker hastalığının böbreğin en büyük düşmanı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Köz: “Hipertansiyon, obezite, fazla tuz alımı böbreklere zarar verir; ancak böbreklerin bozulmasına en çok neden olan hastalık diyabettir.” dedi.

“Günde 5 gramdan fazla tuz almayın”

Böbreklere zarar veren bir diğer unsurun yüksek tuz alımı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Süleyman Köz: “Tuz derken sadece tuzluktaki tuz algılanmamalı. Yediğimiz zeytin, peynir ve ekmeklerin hepsi tuzlu. Günde 5 gramdan fazla tuz almayın.” şeklinde konuştu.

img
img
img
img

12 Mart 2021
📆 12 Mart 2021 Cuma 15:20   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir