MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, Toplum » ŞİLELİ KADINLARIN ELLERİNDEN DEPREM BÖLGESİNE KÖY EKMEĞİ YARDIMI 
ŞİLELİ KADINLARIN ELLERİNDEN DEPREM BÖLGESİNE KÖY EKMEĞİ YARDIMI 

Şileli Kadınların Ellerinden Deprem Bölgesine Köy Ekmeği Yardımı 

10 ilimizi etkileyen yıkıcı deprem sonrasında başlattığı yardım kampanyası ile yaralara merhem olmaya çalışan Şile Belediyesi ekmek ihtiyacını karşılamak için yeni bir kampanyaya daha imza atıyor. Şileli kadınların emekleri ve sevgileri ile mayalanan köy ekmekleri yoğun kar yağışı eşliğinde köy fırınlarında pişiriliyor. Şile Belediyesi Mobil Aşevi ile bölgeye gönderilmek üzere 10.000 adet hazırlanan ve paketlenen köy ekmekleri için Şile’nin tüm mahallelerinde de bulunan kadınlar seferber oldu.

Uzun Süre Dayanıklı
Şileli kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle mayalanıp pişirilen köy ekmeğinin en büyük özelliği ise uzun süre taze kalıp bayatlamaması. Şile Belediyesi tarafından 57 köye ücretsiz dağıtılan un çuvallarıyla ekmek yapan Şileli kadınlar gün boyunca Şile Kapalı Spor Salonuna köy ekmeği gönderdi.
 
Başkan İlhan Ocaklı: Ekmek ve Acil İhtiyaç Yardımlarımız Aralıksız Devam Edecek
Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçların başında gelen ekmek ihtiyacını karşılamak için kampanya başlattıklarını söyleyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı “Şileli analarımızın ve kardeşlerimizin emekleri ile deprem bölgesine giden Mobil Aşevimizle 10.000 ekmeği bugün paketleyerek deprem bölgesine gönderdik. Ekmek, su, sıcak yemek ve acil ihtiyaç yardımlarımız aralıksız devam ediyor. Emeği geçen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum’’ dedi.

📆 10 Şubat 2023 Cuma 22:12   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir