MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » SKOR BOARD’UN ÇALIŞMADIĞI MAÇTA DOSTLUK KAZANDI
SKOR BOARD’UN ÇALIŞMADIĞI MAÇTA DOSTLUK KAZANDI

İBB’nin Dünya Engelliler Günü Spor Şöleni; “Heyecanları Engel Tanımayan” 250 özel sporcunun yüzme, basketbol ve atletizm branşlarında renkli gösterilerine sahne oldu. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile milli yüzücüler de organizasyona destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından “Heyecanımız Engel Tanımıyor” sloganı ile düzenlenen Dünya Engelliler Günü Spor Şöleni Fatih Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. 250 özel sporcunun mücadele ettiği yüzme yarışları, BJK Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe takımlarının tekerlekli sandalye basketbol gösteri maçı, çocuk atletizm yarışları ve İBB Engelliler Spor Müdürlüğü (İSEM) Özel Dans Gösteri Grubu’nun halk oyunu gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de sporcularla birlikte yüzerken, BJK Asbaşkanı Fatih Hakan Avşar, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Beyazıt, 1907 FB Derneği Başkanı A. Ruşen Çetin, İBB Spor Kulübü Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur da sporcuları yalnız bırakmadı.

SKOR BOARD’UN ÇALIŞMADIĞI MAÇTA DOSTLUK KAZANDI

Birçok engelli bireye ilham olan BJK Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe tekerlekli sandalye basketbol takımlarının gösteri maçı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Skor board’un çalıştırılmadığı ve kulüp yöneticilerinin de sporcularını yalnız bırakmadıkları maçta dostluk kazandı.

MİLLİ YÜZÜCÜLER ÖZEL SPORCULARA EŞLİK ETTİ

Engelli sporcu kategorilerinde düzenlenen yarışlar sonrası, rekortmen Milli Yüzücüler Bahar Atamer, Berna Gedik, Bige Vardar, Duygun Yurteri, Halim Lafçı, Mert Zeydanlı, Merve Şendil, Osman Zengin, Oya Bekbay, Özlem Ör ve Ümit Kemal Cengiz engelli sporcularla birlikte kulaç attılar.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de bedensel engelli milli yüzücü Emine Avcu ve Spor İstanbul tesislerinde eğitim alan engelli yüzücülerle birlikte havuzdaydı. Sporcularla birlikte yüzen Hançerli “Çok cesaretliyim, çünkü Türkiye şampiyonu ile yarışmayı göze aldım. Kaybedeceğim, geride kalacağım. Olsun. Şampiyon arkadaşlarla yarışmak benim için oldukça heyecan verici. Şunu ifade etmek lazım, umut olduğunda, cesaret olduğunda, geleceğe dair hayaller olduğunda aşamayacağınız engel yok” dedi.

📆 05 Aralık 2019 Perşembe 21:18   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir