MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Soğanlık Mahalle Meclisi ve Kızılay’ dan Kan bağışı Kampanyası
Soğanlık Mahalle Meclisi ve Kızılay’ dan Kan bağışı Kampanyası

“Soğanlık Mahalle Meclisi ve Türk Kızılayı “Bir kan bir can”adıyla Kan bağışı Kampanyası Başlattı”

Her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor. Özellikle Ülke olarak geçirdiğimiz bu günlerde Kan bağışının önemi dikkat çekiyor. Kartal Soğanlık Orta mahallesi ,Soğanlık Yeni mahallesi ve Gümüşpınar mahallesi birliktelik sağlayarak” Soğanlık mahalle meclisini”kurdu. Mahalle Meclisi ilk olarak Kan bağışı kampanyası düzenledi.Türk Kızılayı, mahalle muhtarları ,Kartal belediyesi, Soğanlık Mahalle Meclisi Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar destek sundu.

Kan bağışı kampanyası Soğanlık Ülkü Bora orta okulunun bahçesinde gerçekleşti.Bahçeye kurulan Kızılay çadırına gelen Vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra bağışta bulunmalarını sağladılar .

Kampanyaya Kartal belediyesi destek sunarken ,kurulmuş olan ayrı bir bölümde vatandaşlara meşrubat ,çay ve içicek ikramı yapıldı.
 
 
Düzenlenen kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan, Soğanlık meclisi kurucu üyeleri ve mahalle muhtarları,Kan bağışının önemine dikkat çekerek “Ülkemizde kan bağışı bilincinin gelişmesi ve düşen kan bağış stoklarının yeniden yükselmesi büyük önem taşımaktadır. Acil durumlarda yapılacak kan bağışının, o acil durumun ortaya çıkardığı ihtiyacı gidermeye hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Bir hasta veya yaralıyı acil durumda verilecek kan değil, daha önce verilmiş, testleri yapılmış ve kullanıma hazır hale getirilmiş kan kurtarabilecektir Soğanlık Mahalle meclisi olarak hem Türk Kızılayına destek olmak hemde mahallelerdeki vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda bilinçlendirmek amacını ön planda tuttuk ifadeleriyle ortak bir açıklamada bulundular .



Kampanya, saat:12:30’da başladı 20:30’a kadar devam etti.Sosyal mesafe kurallarına özen gösterilen kan bağışı kampanyasında yaklaşık 126 vatandaş kan bağışında bulunurken bitiş saatine kadar sorun yaşanmadan sağlıklı şekilde sonlandırıldı.

Kampanyaya, Kartal belediye Başkan yardımcısı Cengiz Türkmen ,Kartal belediye meclis üyesi İlker Bakioğlu,Kartal belediyesi meclis 2.Başkanı ,Balkanlar derneği başkanı Olcay özgön,Soğanlık mahalle meclisi kurucu üyesi Emircan Özen ,Barış Akpınar ,Serdar Erdoğan, Soğanlık Orta mahalle muhtarı Salim Coşar, Soğanlık Yeni mahalle muhtarı Erol Yurdakul,Gümüşpınar mahalle muhtarı ,Miktat Gürsel,İş adamı Makina Mühendisi Ali Aluç,Nebahat Yeleser,Trabzon Beşikdüzü İzmiş dernek başkanı Muharrem Sağlam,Kartal Soğanlık Karadenizliler derneği başkanı Hasan Uçar,Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı Dernek Başkanı Salih Kanbut Soğanlık sakinleri ve basın mensupları katıldı.

HABER :NURAY YILMAZ

Galeri
📆 21 Haziran 2020 Pazar 22:42   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir