MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » SONER EKER:”BİRLİĞİN ADRESİ UĞURMUMCU”
SONER EKER:”BİRLİĞİN ADRESİ UĞURMUMCU”

Kartal Uğurmumcu mahalle muhtarı Soner Eker ile mahalle sorunlarıyla ilgili söyleşi gerçekleştirdik.


Eker, sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi..
NURAY YILMAZ:Soner bey 3 dönemdir Uğurmumcu mahalle muhtarlığı görevi yapıyorsunuz ,mahalleye hakimsiniz söyleşimize sizi tanıyarak başlamak istiyorum..Soner Eker kimdir?
SONER EKER:Merhaba hoşgeldiniz ben Soner Eker,1972 Tuncel’i doğumluyum,evliyim 2 çocuk babasıyım,3 dönemdir Uğurmumcu mahallesinde muhtarlık görevi yapmaktayım.Uzun yıllar ticaretle uğraştım..


NURAY YILMAZ:Hürriyet mahallesini anlatırmısınız?
SONER EKER:Mahallemizde 17 bin konut var,52 bin Nüfuslu,32 bin seçmene sahip büyük bir mahalle Hürriyet mahallesi.Çogunluğu emekli sakinlerinin bulunduğu elit bir mahalle.Ayrıca mahallemizde dört Camii,yedi okul,birtane Sağlık ocağı mevcut,Tarihi geçmişe sahip Kültür ve Sanatın adıdır Uğurmumcu mahallemiz…


NURAY YILMAZ:Parklarınız ne durumda?
SONER EKER:Parklarımızda zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz,biz halka dedikki Parklarımıza siz sahip çıkacaksınız nasıl olacak ,mahalle sakinleri ve çocukları Parklara inerek,orada komşularıyla aktivite yaparak,kek ,kısır,börek günleri yaparak oluşabilecek sorun ve sıkıntıları önlemiş olacaklar.Eğer mahallede Parklara inilmez ise o Parklarda hertürlü sorunla karşılaşırsınız.Mahalle sakinlerimiz çok bilinçli Parklarımızı sahipsiz bırakmıyorlar çünkü mahallelerini seviyorlar..Mahallemizde İBB’ye ait 17 parkımız ,4 tanede Kartal belediyesine ait parkımız var.Kartal belediyesi park ve bahçeler müdürlüğü tarafından parkları kapatan ağaçlar budanarak temizlendi,parklarla ilgili büyük sıkıntımız yok.
NURAY YILMAZ:Uğurmumcu mahallesi Kentsel dönüşümden ne kadar faydalandı?
SONER EKER:Mahallemiz 1993 yılı kurulmuş bir mahalle muhtarlı olarak ,1984 yılında dönemin belediye Başkanı tarafından 775 gecekondu önleme bölgesi ilan edilmiş bir mahalle Uğurmumcu O ilan sürecinden sonra Kooparatif süreci başlamış ,o yıllardan başlayan binalar var.Konuyla ilgili Çevre ve şehircilik Bakanlığının bir çalışması var .Şu anda Kentsel dönüşüme giremiyor mahalle.Kartal belediyesi ve İBB olarak bir çalışma yürütülüyor konun takipçisiyiz.
NURAY YILMAZ:Uğurmumcuda sokak hayvanlarıyla ilgili eylemler oldu.Hayvanlar zehirlendi suçlular bulundumu?
SONER EKER:Sokak hayvanlarıyla ilgili 5199 sayılı kanun var ,bu kanuna göre olan imkanları Kartal belediyesi kullanmaya çalışıyor.Kanun gereği hayvan alınır bakımları yapılır ,kısırlaştırılır sonra tekrar aynı yere bırakılır.Sokak hayvanlarıyla ilgili çözüm onlarla yaşamayı öğrenmek.Eylemle ilgili zehirlenmeler oldu ve şikayetçi olduk bir sonuç çıkmadı.Gerçekten üzüldüğümüz bir durum oldu.Vatandaşlardan zaman zaman şikayetler alıyorduk,fakat hayvanların neden zehirlendiğini anlamadık.
NURAY YILMAZ;Sosyal yardımlar varmı?
SONER EKER:Yıllardır yardım eden hayırsever vatandaşlarımız var ,yaklaşık 500 koli erzak dağıttık.Camii derneklerle çalıştık ,Dernek bize haber verir bizde ulaşım konusunda yardım ettik.Sosyal medya hesabımızdan duyurular yaptık,ihtiyaç sahiplerine mesaj yoluyla bildiriyoruz gidip alıyor,Bim Kart dağıttık.Yaşlı ve yatalak hastalarımız var onlarla özel olarak ilgilenmeye özen gösteriyoruz.Hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun,onlar olmasa işimiz zor.Ayrıca 150 öğrenciye Kırtasiye yardımında bulunduk.Sosyal faaliyetler olarak bu yıl gerçekleştiremedik seçimler girdi araya, tatile gidenler oldu. 5 Ekimde Alex Şahinin konseri olacak,yine bizim Türk sanat Müziği korosu var benimde içinde yer aldığım koro yakın zamanda sanatçı huzur evinde konserimiz olacak..Mahallede Satranç Turnuvası düzenledik,sosyal faaliyetlere önem veriyoruz,yaşadığımız alanları açmamız gerekiyor.
NURAY YILMAZ:Eğitimle ilgili yardımlarınız oluyormu? Vatandaşa yönlendirme desteği sunuyormusunuz?
SONER EKER:Tüm İstanbul muhtarlar Federasyonu başkan yardımcısıyım,eğitim destekli ‘’üşüyen ellerin kalplerini ısıtıyoruz’’ sloganıyla ,çevre illere yardım götürdük.Uğurmumcu mahallemize Eğitim anlmında destek sağlıyoruz,açamadığımız durumlarda gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz.

NURAY YILMAZ:Uğurmumcuda trafik ne durumda?
SONER EKER: Mahallemizde eskiden Trafik sorunu son zamanlarda gittikçe artmaya başladı,gün geçtikçe ciddi sorun olmaya başladı.Eyüp genç ilköğretim okulumuz var okulda öğrenci kalabalığı olduğu için aileler kendi araçlarıyla geldikleri için Trafiğin yoğunlaşmasına yol açıyor.Vatandaşlar okulu tercih ettiği için yığılma oluştu.Bu konuyla ilgili ilçr milli eğitim müdürlüğüylr konuştuk öğrenci sayısını düşürürlerse bu sorunda çözümlenmiş olacak.
NURAY YILMAZ:Mahale’de esnaf ne durumda ?
SONER EKER:Esnafımız mahallemizin olmazsa olmazı,yeni açılan esnafımızın yanındayız reklamlarını yapıyoruz. Esnaflarımıza önem gösteriyoruz .

NURAY YILMAZ:Vatandaş size anında ulaşabiliyormu?

SONER EKER:Vatandaş bize 7/24 saat ulaşabiliyor,mahalle muhtarlığımız açık telefonlarımız açık sosyal medyamız aktif,whatsap gurubumuz herzaman açık Uğurmumcu mahalle sakinlerinin bize ulaşamaması imkansız.
NURAY YILMAZ:Son cümlelerinizi allalım.
SONER EKER:Mahallemi çok seviyorum,mahalle sakinlerine teşşekür ediyorum.

NURAY YILMAZ:Bizleri kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, görevinizde başarılar dileriz..
ÖZEL RPORTAJ:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 26 Eylül 2019 Perşembe 18:26   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir