MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, SULTANBEYLİ, Toplum » Sultanbeyli 7. Kitap Fuarı Kitapseverlerin Yoğun Katılımıyla Başladı
Sultanbeyli 7. Kitap Fuarı Kitapseverlerin Yoğun Katılımıyla Başladı

Türkiye’nin önde gelen yayınevlerini ve yazarlarını kitapseverlerle buluşturan Sultanbeyli Kitap Fuarı başladı. Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenen fuar, 30 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında sürecek.

Sultanbeyli’de 2023-2024 Kültür-Sanat Sezonu Kitap Fuarı ile başladı. “Kitapların dünyası seni çağırıyor” temasıyla bu yıl 7.si düzenlenen fuarın onur konuğu Kültür Bakanlarından Prof. Dr. Nabi Avcı oldu. 9 gün sürecek fuar, söyleşi ve imza etkinlikleriyle değerli isimlere ev sahipliği yapacak. Kitapseverler, Onur Konuğu Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımlarıyla 30 Eylül’de gerçekleşen açılış programına yoğun ilgi gösterdi.

Açılış programına katılan YAYFED Başkanı Münir Üstün yaptığı konuşmada, “Bu fuarın ilk temellerini Sultanbeyli’de birlikte atmıştık. Bugünlere kadar geldik. Kitabın geçmişte olduğu gibi gelecekte de güç olarak yükseleceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Okuma kültürü konusunda yayıncılar, yazarlar, okurlar, öğretmenler, anneler, babalar ve millet olarak büyük bir gayretimiz var. Bu gayret her türlü takdiri hak ediyor. Herkes, konumu, kurumu, kuruluşu ne olursa olsun topyekûn bu gelişmeye omuz vermeli. Ana medya, sosyal medya, devlet kurumları, yayıncılar, sivil toplum kuruluşları. Bu başarıyı hep birlikte geliştirecek eylemler oluşturalım. Ülkemiz için bu güzel katkıyı birlikte yapalım. Hepimiz okuma kültürünü daha da geliştirebiliriz. Güzel fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “2023-2024 kültür sanat sezonumuzun açılışını, 7.sini düzenlemiş olduğumuz Sultanbeyli Kitap Fuarı’mız ile gerçekleştiriyoruz. İlçemize yakışır bir kültür ikliminin bizlerle olmasını temenni ediyorum. En büyük vasfı fetihler yapmak, devletler kurmak olan ecdadımızın, kalem kılıçtan keskindir sözü okumaya ve yazmaya verdiği öneme işaret eder. Elbette böyle bir medeniyetin mensuplarının da kitap dostu olması kadar doğal bir durum yoktur. İstiyoruz ki, gençlerimiz, her daim öğrenci kalmayı başaran yetişkinlerimiz, araştırmacılarımız binlerce kitabın bulunduğu bu meydanda rafların arasında dolaşsın ilme en kolay şekilde ulaşım sağlasın. Ecdadımız havaya kalkan kılıcı, harf yazmak için kalkan bilekle desteklerken, tarihimizden aldığımız bu motivasyonla geleceğimizi kurgulamak, yeni eserleri genç nesillerimize ulaştırmak için de kitap fuarlarımızın önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum. Bugünden başlayarak 8 Ekim’e kadar ülkemizin önde gelen 85 yayınevi ve 150 kıymetli yazarıyla sözü üstatlarına, kitaba ve kitapseverlere bırakıyoruz. Fuarımızda çok kıymetli isimler okurlarıyla buluşarak söyleşilerini gerçekleştirecekler. Onur konuğumuz Sayın Nabi Avcı Hocamız başta olmak üzere fuarımıza katılacak olan tüm münevverlerimize, yazarlarımıza, şairlerimize, edebiyatçılarımıza, yayınevlerimize, yayın birliğimize şükranlarımı sunuyorum. Kitapseverlere unutulmayacak bir dokuz gün dilerken, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programa katılan Kaymakam Kemal Şahin, “Artık gelenekselleşen ve 7.sini düzenlenen kitap fuarı, Sultanbeyli’nin eğitimine, gelişimine büyük katkılar sağlamaktadır. Sultanbeyli, genç nüfusu en fazla olan ilçe. Bu yüzden bize önemli bir sorumluluk düşüyor. Onların en iyi şekilde yetişmesi için büyük gayret sarf ediyoruz. 85 bin öğrencimiz var. Eğitime önemli katkılar sağlamak, okullarımızın alt yapısını geliştirmek, eğitim kalitesini yükseltmek, sanatla sporla uğraşmaları için uğraşıyoruz. Kitap Fuarı da gençlerimiz için önemli. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere, yayınevlerine, organizatörlerimize teşekkür ediyorum. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan yaptığı konuşmada, “Bugün burada Sultanbeyli Belediyemizin, Sultanbeyli ve tüm İstanbullu kardeşlerimizin bir bulunduğu kültür şöleniyle birlikteyiz. 7.sini düzenleyen Belediyemizi, Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Bu fuara katılan 85 yayıncımızı, 150’ye yakın akademisyenimizi, yazarımızı, fikir ve düşünce insanımızı, şairimizi tebrik ediyorum. Fuarımızla kültür hayatımıza büyük bir katkı sunulacak. Milletimiz en çok kitap okuyan milletlerdendir. Okuma konusunun her zaman önemli olduğunu vurgularken bu aziz millet ‘Oku!’ emrine vurgu yapar. ‘Hiç bilenlerle bilmeyenlerin bir olup olmadığının’ altını çizerek bilginin ne kadar kıymetli olduğunu vurgulayan bir millet, bir ülkedir Türkiye. Allah hakkıyla okuyanlardan olmayı nasip eylesin. Okumanın anlamına uygun yaşamayı nasip eylesin. Bu anlamlara uygum çabalar ortaya koyan Sultanbeyli Belediyemizin kıymetli ekibini tebrik ediyorum. 9 gün boyunca devam edecek bu etkinlikle yazarlarımızın, kitapseverlerimizin, yayıncılarımızın verimli buluşmalar geçirmesini diliyorum.” dedi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Belediye Başkanımızı ve ekibini böyle hayırlı bir hizmetle buluşturduğundan dolayı kutluyorum. Açılışımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kitap, insanın var oluşuyla birlikte ona yoldaşlık ve kılavuzluk eden varlık olarak tanımlanabilir. Kitap, son insana kadar rehberlik, kılavuzluk edecek, birçok noktada yol gösterecek. Hem dünyayı yeşertmesini hem dünyayı ihya etmesini hem kendisini var etmesini sağlayacak en temel araçlardan birisidir. Dolayısıyla kitabın ortaya çıkmasını sağlayan değerli mütefekkirlerimizi ve yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Belediyemizi tekrar tebrik ediyorum. İnsan hayatı sadece gülmek, sadece üzülmek, sadece sanat, sadece sporla da olmuyor. Tüm bunların tamamı insan. İnsana mutlulukla yaklaşan ve hizmet gösteren Ak Parti Belediyeciliğinin Sultanbeyli Belediyesinin fuar açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Fuara Onur Konuğu olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlarından Prof. Dr. Nabi Avcı yaptığı konuşmada, “Yeni kültür sanat sezonumuzun, fuarımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Emeği geçen herkese başta başkanımız olmak üzere, ekibine, katılan yayıncı ve yazarlara, şairlere, çevirmenlere ve tabi fuarın asıl hedef kitlesi olan sevgili gençlere, öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sultanbeyli Belediyesi sizin için olduğu gibi benim için de hep kültürle, sanatla, araştırmayla, gençlerle birlikte mesai harcayan bir ekibi aklıma getiriyor. Katıldığım birçok etkinliği kültür sanatla ilgiliydi. Dolayısıyla Sultanbeyli deyince kitap, şiir, yazar, kültür, sanat, şiir festivali akla geliyor. Çok teşekkür ediyorum. Türkiye son 20 yılda birçok alanda sessiz bir devrim yaşıyor. Ama özellikle kültür sanat eğitim anlamında yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği birbirinden kıymetli organizasyonlarıyla sonuçları inşallah yakın bir gelecekte alınacak olan bir sessiz devrim yaşıyor. Bunun için de bugün Sultanbeyli Belediyesi nezdinde bu alanda çalışan bütün yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Birçok yayınevinin yer aldığı fuarın ilk gün konukları Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. İsmail Kara, Prof. Dr. Hulki Cevizoğlu, Mete Yarar ve Türker Akıncı oldu. Yazarlar okurlarıyla buluştu ve söyleşi gerçekleştirdi. 1 Ekim Pazar günü ise İhsan Süreyya Sırma saat 13.00’te, Nedim Şener saat 15.00’te, Tarık Tufan saat 17.00’de okurlarıyla buluşacak. Fuarla ilgili detaylı bilgiye www.sultanbeylikitapfuari.com adresinden erişilebiliyor.

Etkinlik Takvimi

2 Ekim Pazartesi saat: 11.00 Osman Koca

3 Ekim Salı saat: 11.00 İrfan Gürkan Çelebi

3 Ekim Salı saat: 14.00 Dilek Cesur

4 Ekim Çarşamba saat: 15.00 Saliha Erdim

4 Ekim Çarşamba saat: 18.00 Kemal Sayar

5 Ekim Perşembe saat: 14.00 Bayram Karaçor

5 Ekim Perşembe saat: 18.00 Mehmet Çelik

6 Ekim Cuma saat: 14.00 Hüsniye Gülsevil Koç

6 Ekim Cuma saat: 17.00 Selahattin Yusuf

6 Ekim Cuma saat: 18.30 Necmettin Alkan, Eyyub Şimşek, Özgür Yılmaz

7 Ekim Cumartesi saat: 15.00 Altay Cem Meriç

7 Ekim Cumartesi saat: 17.00 Kaan Murat Yanık

8 Ekim Pazar saat: 14.00 Tufan Gündüz

8 Ekim Pazar saat: 16.00 Yasin Aktay

📆 31 Ekim 2023 Salı 11:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir