MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, SULTANBEYLİ, Toplum » Sultanbeyli’de Ahilik Haftası Kutlandı
Sultanbeyli’de Ahilik Haftası Kutlandı

Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SUBESO) tarafından Ahilik Haftası programı düzenlendi.

Sultanbeyli’de Ahilik Haftası için özel program gerçekleştirildi. Sultanbeyli Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi’nde yapılan programa çok sayıda esnaf katıldı. Programda Medeniyet Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Bal Ahilik geleneğiyle ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi. Programda yılın ahisi seçilen Mustafa Öztaş’a kuşağı takdim edildi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin programda yaptığı konuşmada, “Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile birlikte önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası için özel program düzenledik. Böylesine köklü bir geleneğin hala devam ediyor olması bizleri mutlu ediyor. Kuşaktan kuşağa aktarılması için kurum olarak var gücümüzle gayret göstereceğiz. Ahilik Haftanızı tebrik ediyorum, programa emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yılın ahisi seçilen Mustafa Öztaş’a, yılın ustası Baki Seçgin’e, yılın kalfası Davut Aydın’a ve yılın çırağı olan Yusuf Dinç’e başarılar diliyorum.” dedi.

SUBESO Başkanı Türkay Demir de yaptığı konuşmada, “Böyle bir programda bir arada olduğumuz için çok mutluyum. İlçemiz son 15 yıldır büyük bir gelişim gösteriyor. Geçmişten gelen kültürel miraslara sahip çıkma anlamında belediyemiz büyük bir gayretin içinde. Belediye Başkanımıza bu anlamda çok teşekkür ederim. Ahilik geleneği yüz yıllar boyunca süregelmiştir. Ahilik hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik anlamda başlı başına bir yaşam biçimidir. Ahilik Haftamızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şed Kuşatma töreni gerçekleştirildi. Bu yılın ahisi, 56 yıldır terzilik mesleğini icra eden Mustafa Öztaş oldu. Öztaş’a kuşağını Belediye Başkanı Hüseyin Keskin takdim etti. Yılın ustası Baki Seçgin, yılın kalfası Davut Aydın ve yılın çırağı da Yusuf Dinç oldu.

📆 27 Eylül 2023 Çarşamba 11:27   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir