MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Manşet, sultanbeyliği belediyesi » Sultanbeyli’de Gaziler Günü Programı Düzenlendi
Sultanbeyli’de Gaziler Günü Programı Düzenlendi

Gaziler Günü dolayısıyla Sultanbeyli’de program düzenlendi. Kent Meydanı’nda yapılan törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından Belediye Başkanı Hüseyin Keskin gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

19 Eylül Gaziler Günü’nde Sultanbeyli’de tören yapıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sonlandı. Sonrasında Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Aydos Sosyal Tesisi’nde gaziler ve aileleriyle buluştu.

Aydos Sosyal Tesisi’ndeki program, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan’ın gazi ve şehitleri yâd ettiği duayla başladı. Ardından Başkan Keskin programa katılan gazileri selamlayarak, “19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle hepinizi saygıyla selamlıyor, gününüzü kutluyorum. Gazilik gibi onurlu bir unvanla hayatına devam eden tüm kahramanlarımıza sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum. Anadolu’da topraklarımızda hür yaşıyorsak, ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa Şehit ve Gazilerimiz sayesindedir. Milleti, bayrağı, vatanı, İslam sancağı için canlarını ortaya koyan Gazilerimiz için ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz. 1071 Malazgirt’te, Çanakkale’de, İstiklâl Harbi’nde, terör mücadelesinde, 15 Temmuz darbe girişiminde gördüğümüz gibi aziz milletimiz; istiklal ve istikbaline yönelik tüm tehditleri bertaraf etmiştir. Birliğine yönelik tehdit durumunda ne yapacağını tüm dünyaya kanıtlamış, kahramanlık destanı yazmıştır. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.’ diyen bir milletin çocukları olarak kahraman Gazilerimize ve Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan, bağımsızlığımızın sembolü, isimleri bilinen ve bilinmeyen tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyor; Gaziler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Programa katılan İlçe Kaymakamı Dr. Kemal Kızılkaya Gaziler Günü’nü kutlayarak, “Vatan uğruna savaşan, Gaziler ve Şehitler veren bir milletin çocuklarıyız. Hiçbir vatan mücadelesinden geri dönmemiş, ardına bakmamış böyle bir millete mensup olduğumuz için ne kadar şükretsek az. Cenab-ı Allah’tan birliğimizin her daim devam etmesini diliyorum. Sultanbeyli’de olmaktan, sizlerle olmaktan, bu ilçede çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Bu programı organize eden başta Belediye Başkanı Hüseyin Keskin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm kahraman gazilerimizin gününü kutluyorum.” dedi.

📆 21 Eylül 2021 Salı 15:47   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir