MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » TEGV, Geleceğe Umut Oluyor
TEGV, Geleceğe Umut Oluyor

Kısa adı TEGV olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Semiha Şakir Öğrenim Birimi’nde, çocukların gelişimi için alkışlanacak çalışmalar yapılıyor.

Gönüllülük temelinde çalışmalar yürüten TEGV’i Eksperhaber ve Haber Kartal olarak ziyaret edip kurum sorumlusu Nazan Akbaş’tan bilgiler aldık.

Türkiye’nin 55 noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Nazan Akbaş; “TEGV, 7-14 yaş grubundaki çocukların eğitimlerine destek veren bir sivil toplum kuruluşu. Çocuklarla daha çok, sanat, bilişim, okuma, tasarım, beceri atölyelerinde çalışmalar yürütmekteyiz. 27 yıl öncü kurulan TEGV olarak bizde Kartal bölgesinde, gönüllülerimizle beraber çocuklarımızın eğitimlerine destek olabilmek için çabalıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMLERİNE DESTEK

Kendisinin de bir TEGEV çocuğu olduğunu belirten Nazan Akbaş; “1996 yılında TEGV ile tanıştım. İlk kez yabancı dil eğitimini, bilgisayarını burada görüp öğrenme imkanını buldum. Sonrasında gönüllülük temelinde, 10 yıldır ise TEGEV bünyesinde çalışmaktayım” dedi.

Kartal’da çok sıcak bir ortamda çocukların eğitimlerine destek olmayı hedeflediklerini vurgulayan Akbaş; “TEGV’de ağırlıklı olarak, çocukların bilişim anlamında, tasarım, kodlama etkinlikleri, okuyorum-oynuyorum etkinliği, 3 boyutlu çalışmaları yapılmakta. Bunun dışında okuldaki derslerine katkı amaçlı çalışmalarımız olmakta. İngilizce konuşma kulübümüzde çocuklarımız çok küçük yaşta İngilizceyle tanışıyorlar. Sanat atölyemizde sanatsal faaliyetlerimiz oluyor” ifadelerini kullandı.

TÜM ÇALIŞMALAR ÜCRETSİZ

Çalışmalarında birçok STK ve Kartal Belediyesi’nden destek aldıklarını belirten Akbaş; “Ekonomik durumu iyi olmayan çocukların öncelikli olarak eğitimlere alıyoruz. Ama bunun dışında herhangi bir kriterimiz yok. 7-14 yaş grubunda olmaları yeterli. Eğitmenlerimizin hepsi gönüllülük esasına göre görev yapıyorlar. Bu eğitmenlerimiz TEGV eğitimlerini aldıktan sonra çocuklarımıza eğitim vermeye başlıyorlar” dedi.

Eğitimlerin ve materyallerin tamamen ücretsiz olduğunu söyleyen Akbaş; “Pandemi nedeniyle sosyal aktivitelerimize ara vermek durumunda kaldık. Ama pandemi sonrasında birçok sosyal aktivitemiz oluyor. Müze gezileri, Sinema, çocukları farklı atölyelere gezdirmek gibi birçok etkinliğimiz de oluyor. Çocuklarımızla birlikte geleceğimizi aydınlatmak istiyorlarsa kapımız gönüllülerimize ve çocuklarımıza açık” dedi.

Galeri
📆 02 Mart 2022 Çarşamba 18:12   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir