MENÜ ☰
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, Manşet, Toplum » TRİATLON BALKAN ŞAMPİYONASI’NDA TÜRK SPORCULARDAN 12 MADALYA
TRİATLON BALKAN ŞAMPİYONASI’NDA TÜRK SPORCULARDAN 12 MADALYA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen 2019 ETU Sprint Triatlon Balkan Şampiyonası’nda ilk gün yarışları tamamlandı. Yıldızlar, gençler ve elit sporcuların yarıştığı şampiyonada Türk sporcular 12 madalya kazandı.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle düzenlenen Triatlon Balkan Şampiyonası Kartal sahiline başladı. İstanbul’da ilk kez düzenlenen şampiyonanın ilk gününde sporcular yıldızlar, gençler ve elit kategorilerinde yarıştı.

Türkiye ile birlikte 16 ülkeden 500’ün üzerinde sporcunun yer aldığı şampiyona sabahın erken saatlerinde yapılan ısınma çalışmaları ile başladı. Yıldızlarda erkek ve kadınlar yarışı ile başlayan şampiyonada sporcular ilk olarak 400 metrelik parkuru yüzerek geçti. Ardından 10 kilometre bisiklet süren yıldızlar 2 bin 400 metre koşarak birincilik mücadelesi verdi. Yarışın sonunda kadınlarda İpek Günad ipi göğüsleyerek birinci oldu. Yıldızların erkekler şampiyonu da bir başka sporcumuz Bartu Ören oldu.

Yıldız erkeklerin şampiyonu Bartu Ören yarışın sonunda yaptığı açıklamada iyi bir kamp ve hazırlık dönemi geçirdiğini belirtti. Yüzme ve bisiklet etabını kolay geçtiğini dile getiren Ören, “Koşunun ilk 1200 metresinde biraz zorlandım. İkinci 1200 metrede ise kendime geldi, göğsümdeki armanın verdiği güçle son sprintte elimden gelenin en iyisin yaptım ve birinci oldum. 2017’de Bulgaristan’da yapılan Balkan Şampiyonası’nda üçüncü olmuştum, bugün ise önde bitirdim. Bundan sonraki hedefim Avrupa şampiyonalarında dereceler ve birincilikler elde etmek” dedi.

Zorlu parkurda günün ikinci yarışı ise gençler kategorisinde gerçekleştirildi. Bu kategoride sporcuların yüzme mücadelesi 750 metrede, bisiklet yarışı 20 kilometrede ve koşu etabı ise 5 kilometrede yapıldı. Erkeklerde Romanya’dan Eric Logoz Lorincz’in birinci olduğu yarışı milli sporcumuz Mehmet Fatih Davran ikinci olarak tamamladı. Gençler kadınlarda yarışı en önde tamamlayan isim de Romanya’dan katılan Delia Oana Dudau oldu. Türk sporcu Elif Polat’ın ikinci olarak bitirdiği parkuru, Aişenur Acar üçüncü olarak bitirdi.

Günün son yarışları ise elit kategoride gerçekleştirildi. ETU sıralamasında yükselmeyi hedefleyen sporcuların nefes kesen mücadelesine sahne olan yarış gençlerle aynı parkur ölçülerinde yapıldı. Türk Milli Takımı’ndan Gültigin Er’in erkeklerde birincilik kürsüsüne çıktığı organizasyonda, kadınlar da ise Hırvat sporcu Zejika Milicic altın madalyanın sahibi oldu.

Triatlona ilk olarak 17 yaşında başladığını belirten elit kategori şampiyonu Gültigin Er 5 yıldır triatlon yaptığını belirterek şunları söyledi: “Yüzme asıllı bir sporcu olduğum için çok zorlanmadım. Burada bisiklet parkurunun düz bir zeminden oluşması da bizim için avantaj oldu. Koşuda da elimden gelinin en iyisini yaptım. Daha önce gençlerde Avrupa dördüncüsü ve Balkan üçüncülüğüm vardı, dört yıldır Türkiye şampiyonuyum. Triatlon daha ileri yaşlarda zirveye ulaşılan bir spor ve bu nedenle devamlılık çok önemli. Ben de bu spora devam ederek Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum.”

Günün sonunda dereceye giren sporcular için kupa ve madalya töreni düzenlendi. Sporcular madalyalarını Kartal Belediye Başkan Vekili Oktay Aksu ve protokolün elinden aldı. Türkiye’nin toplamda 12 madalya ile tamamladığı yarışlar 4 Ağustos Pazar günü yaş grubu kategorilerinde devam edecek.

📆 03 Ağustos 2019 Cumartesi 22:33   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir