MENÜ ☰
Eksper Haber » maltepe, Manşet » Türk dünyası ezgileri Maltepe’den yükseldi
Türk dünyası ezgileri Maltepe’den yükseldi

Dragos Musiki Cemiyeti, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde verdiği konserde dünyanın farklı noktalarından Türk ezgilerine yer verdi.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, Türk dünyasının farklı seslerini, ezgilerini bir araya getiren bir konsere ev sahipliği yaptı. 2011 yılında kurulan Dragos Musiki Cemiyeti’ne bağlı Türk Dünyası Müzikleri Korosu’nun Serdar Taştanoğlu şefliğinde verdiği konserde Kırım Tatar Türkleri, Kıbrıs Türkleri, Kazak Türkleri, Afgan Türkleri, Türkmenistan Türkleri, Uygur Türkleri, Kerkük Türken Türkleri, Kaşkai Türkleri, Batı Trakya Türkleri, Gagavuz Türkleri gibi dünyanın farklı yerlerinde Türklerin söylediği şarkılar söylendi. 

Taştanoğlu: Amacımız kültür hizmeti yapmak

Dragos Musiki Derneği Kurucusu Serdar Taştanoğlu, sahneden yaptığı konuşmada, “Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Bizim yaptığımız kültür hizmetini takdir ettiğinizi bu şekilde anlıyorum. Heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Derneğimizi kurduğumuzda amacımız sıradan bir koro, sıradan bir eğlencenin ötesinde kültür hizmeti yapmak oldu. Sadece Anadolu değil yurt dışındaki tüm Türki kardeşlerimizi akraba, kardeş olarak görüyorum. Onların kültürlerini yansıtmak, onların unutulan isimlerini ortaya koymak, müziklerini çalmak benim boynumun borcu diye görüyorum. Bizi yüreklendirip, arkamızda olduğunu hissettiren Maltepe Belediyesi’ne, Kültür ve Sosyal Isler Müdürlüğü’ne ve tüm çalışan ekibine gösterdikleri ilgi ve destek için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

📆 07 Mart 2022 Pazartesi 00:28   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir