MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, flaş, Manşet, Toplum » Tuzla’da Kültürlerin Dansı, Birlik ve Beraberliği Sahneye Taşıdı
Tuzla’da Kültürlerin Dansı, Birlik ve Beraberliği Sahneye Taşıdı

Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından hazırlanan ve sahnelenen “7’den 77’ye Halk Oyunları Kültürlerin Dansı 6” programı İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde izleyiciler ile buluştu.
Tuzla Belediyesi tarafından kurulan, birçok festivalde ve etkinlikte önemli dereceler alan Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 13. Yıl özel programında Kültürlerin Dansı 6 gösterisini sahneye taşıdı. Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Muğla, Adıyaman, Artvin, Antep, Bitlis, Karadeniz (Horon), Ankara (Seymen), Kırklareli, Üsküp, Kafkas ve Fethiye (Teke) yörelerine ait halk oyunlarını sahneledi. 52 kadın, 31 erkek, 63 çocuk ve 2 minik dansçıdan oluşan 148 kişilik ekip gösterisi ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.
Birbirinden güzel halk oyunları başarılı bir şekilde sahneleyen tüm ekipler programın sonunda sahneye gelerek konukları toplu halde selamladı.

Tuzla’da Kültürlerin Zenginliğini Yaşıyoruz
Tuzla Belediyesi Başkanı Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı temsilen ekipler adına eğitmenlere çiçek vererek teşekkür etti. Özcan, “Ben bu muhteşem kadroyu yürekten kutluyorum. Kültürlerin aslında insanlara belki kelimelerin dışında figür ve danslarla, ses ve müziklerle neler anlatabildiğini görmüş olduk. Tuzla’da da, Anadolu’dan ve Rumeli’den gelen vatandaşlarımız müziğini, kültürünü, folklorunu birlikte getirdi.  Tuzla’da Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın desteğiyle kültürlerin zenginliğini yaşıyoruz. Bu zenginliğin devam edip yaşaması, gençlerimizin bunu devam ettirmesi için böyle bir zemin hazırlandı ve sürdürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

📆 29 Haziran 2019 Cumartesi 17:09   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir