MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » ÜNAL ÖZUĞURLU :HUZUR VE GÜVEN ÖNCELİĞİMİZ
ÜNAL ÖZUĞURLU :HUZUR VE GÜVEN ÖNCELİĞİMİZ

Kartal İlce mahallelerini tanıtmaya devam ediyoruz. Kartal’ın 20 mahalle muhtarlarını tek tek ziyaret ederek hem tanıma fırsatı buluyoruz,hemde mahallelerin sorublarını ve dertlerini dinleyerek yetkili kurumlarca çözüm bulunması noktasında öncülük yapmayı hedefliyoruz.
Bundan sonraki süreçte, her gün farklı muhtarlarla söyleşi yaparak kamuoyuna mahallelerimizi tanıtmaya devam edeceğiz..

31 Mart yerel seçimlerinde mahallesinde tek aday olarak seçimlere katılan Kartal’ın sevilen Yukarı mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu ile Yukarı mahallesini konuştuk..

İşte Özuğurlu’dan Yukarı mahalle…
Nuray Yılmaz:Ünal bey öncelikle bizi kabul ederek,Yukarı mahallesini tanıtmak anlamında destek olduğunuz için gazetemiz adına teşekkür ederiz..
Söyleşimize kısaca Yukarı mahallesini tanıtarak başlamak istiyorum.
Yukarı mahallesi nasıl bir mahalle?

Ünal Özuğurlu:Merhaba ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum,sizlere basın kuruluşu olarak sesimizi Kamuoyuna duyurduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum..Yukarı mahallesi elit bir mahalle,sakin, huzurlu ve birazda kendi halinde bir mahalle diyebiliriz.Mahalle sakinlerimiz bilinçli,duyarlı.Aslında mahalle olarak çok sorunlu bir mahalle diyemeyiz,mahallemizin sorunları parmakla gösterilicek kadar az olarak gözüksede bu sorunlar büyük sorunlardır..
Nuray Yılmaz;Büyük sorunlar derken,biraz açarmısınız?

“YUKARI MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Ünal Özuğurlu;Kentsel dönüşüm sorunumuz var.
Mahallemiz kuruluş itibariyle Kartalın en eski mahallelerinden biridir. Dolayısıyla eski yapı çok fazla,Mahallemizde birkaç tane ikinci derecede,Anıtevler bulunmaktadır.Bunlarla ilgili çalışma Anıtlar Kurulu ile yapılıyor.Mahallemizdeki binaların birkısmı Deprem dönüşüm planı ile yenilendi,diğer bir kısmıyla ilgili imar planları hazırlanıyor..
Hali hazırda devam eden projeler henüz tamamlanmadı,Kartal belediyesiyle mahallemiz ile ilgili çok önemli çalışmalarımız var ,Ümid ediyorum Başkan Gökhan Yüksel ile Mahallemizle ilgili olan projelerimiz tamamlanacaktır..
Nuray Yılmaz:Ünal bey Etap1 ve Etap2 projesi şuan ne durumda,Yukarı mahalleyi ne kadar ilgilendiriyor proje?

“ETEP1_ ETAP2 KAPSAMINDAKİ PROJE”

Ünal Özuğurlu:Mahallemiz ve Kordonboyu olarak,Dönüşüm Fizibilite çalışmaları devam ediyor.Özellikle Doğan sokak ve Yavuzselim Hastanesinin bulunduğu alanın riskli bölge ilan edilmesi Dönüşümde sıkıntılar yaratıyor. Etap1 ve Etap 2 projesi Yukarı mahallesini yakından ipgilendiren bir projedir.

Nuray Yılmaz:Mahallede eksik bulduğunuz,yada mahalle sakinlerinin eksik bulduğu birşey varmı?


Ünal Özuğurlu:Yukarı mahallemizde eski yapıydı Mahallemizde bulunan Zekeriya Göçer ilköğretim okulu yıkılıp yeniden yapıldı.
Yapısal anlamda Yukarı Mahallesinin iki sokağı dışında tüm sokakları asfaltlandı.Ilçe belediyemiz her anlamda yanımızda,vatandaştan gelen şikayet doğrultusunda ulaştığımız anda ,bizlere gereken desteği veriyorlar.Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır…

Nuray Yılmaz;Ünal bey Kartal Kilise yanında yapımı tamamlanamayan üst gećit çalışması var.Geçit ne zaman tamamlanacak?

ÜST GEÇİT DEĞİL ALT GEÇİT İSTENMİŞTİ

Ünal Özuğurlu;Yukarı mahallesi Kilise’nin yantarafı ,Üsküdar caddesi ve Demir yolu üzerine yapılan Üst geçit yükseklik kot itibariyle alt geçit olması gerekirken ,çelik kombinezonlarla köprü kurulmak istendi,bu köprünün bağlantı merdivenlerinin iki tarafta gerekli kotun oluşturulamamasından dolayı bu projeden vazgeçilmiş ,Neyzen Teyfik Meydanına doğru 50 metrelik bir mesafede Tren hattının boşluktan alt geçidin yeniden hizmete sunulması düşünülüyor,oraya en doğru proje üst geçit değil, alt geçitti.

Nuray Yılmaz:Mahalle olarak Sosyal yardımlardan bahsedermisiniz?

“YUKARI MAHALLE SOSYAL YARDIMLAR”
Ünal Özuğurlu:Muhtarlığım dönemimde hiçbir zaman vatandaşın evlerine koli vermeyi düşünmedim.Çünkü bu yardımların hakkaniyetli dağıtılmadığını görüyorum.Ihtiyać sahibi olmayan vatandaşlara bu yardımların verildiğini biliyoruz,biz Yukarı mahalle muhtarlığı olarak yardım kartı şeklinde gerçekleştiriyoruz.İhtiyaç sahipleri bu şekilde istediği yiyeceği alabiliyor.Sosyal yardım anlamında gerekeni fazlasıyla yapıyoruz ,yardımlarla ilgili hayırsever vatandaşlarımızda destek sunuyorlar..
Nuray Yılmaz:Yukarı mahallesinin Parkları ne durumda ?
Ünal Özuğurlu;Mahallemizin parkları ilçe belediyemiz tarafından günlük temizleniyor, özellikle Park ve Bahçeler Müdürlüğünü tebrik ediyorum. Vatandaşların bir bölümü kumdan şikayet ederken,diğer bölümü plastik döşenmesini istiyorlar .Bununla ilgili parklarda ilçe belediyesi tarafından çalışmalar sürecektir .
Nuray Yılmaz:Mahalle esnafı mutlumu?
Ünal Özuğurlu:Esnafların sıkıntıları bitecek gibi gözükmüyor .Bütün mahallelerde esnafların sorunları vardır mutlaka,Ekonomi düzelmaden Esnafın sıkıntıları bitmez.Yukarı mahallesindeki esnaflar kendi çapında devam ediyorlar ,ara ara uğrar sohbetler ederim.
Nuray Yılmaz:Mahallede Cuma pazarı sorunu var,Vatandaş hala cuma pazarının taşınmasını istiyor mu?
Ünal Özuğurlu:Yukarı mahallemizde trafik sorunu büyük,otopark sorunu var ,Cuma pazarı kurulduğu için Yukarı mahallesi felç oluyor.
Trafikte cabası,Cuma pazarının kalkması ve sabit pazar kurulması konusunda yoğun istek var ,bu isteği ben dile getirdim. Sabit pazar Yukarı mahallesini büyük ölçüde rahatlatacaktır..
Nuray Yılmaz:Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?
Ünal Özuğurlu:Mahallemi seviyorum, elimden geldiğince ,mahallem ve Mahalle sakinlerimin
huzuru ve güveni için çalışmaya devam edeceğim,tekrar bu fırsatı bize verdiğiniz için teşekkür ediyorum…

Nuray yılmaz;Ünal bey tekrar bu güzel söyleşi için okurlarımız adına teşekkür ederiz…

Haber Foto;Nuray Yılmaz

Galeri
📆 17 Eylül 2019 Salı 21:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir