MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, Sağlık, Toplum, ÜSKÜDAR » ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ENGELLERİ SEVGİ İLE AŞIYOR
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ENGELLERİ SEVGİ İLE AŞIYOR

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde terapi, eğitim, sosyalleşme, rehabilitasyon, danışmanlık, özel bakım, konaklama gibi hizmetlerle engelli vatandaşlara adeta yeni bir dünya kuruldu.

Pandemi süreci boyunca engelli vatandaşların çoğunun yüksek risk grubu olması sebebiyle faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu merkezde mümkün olan çalışmalar online olarak devam ediyor. Klinik psikologlar online olarak hastalarını kabul ederken medikal yatak ihtiyacı olan hastalara ücretsiz yatak desteği sağlanıyor.

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran engelli cihazları için de bakım onarım atölyesi kuran Üsküdar Belediyesi yüksek bedelle tamiri yapılan bu cihazları onarıp bakımını yaparak vatandaşlara destek sağlıyor. Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde bulunan atölyede cihazlar ücretsiz olarak tamir edilerek sahiplerine teslim ediliyor.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışını benimseyen Üsküdar Belediyesi ihtiyaç sahiplerine günde iki öğün sıcak yemek dağıtımına devam ediyor. Binlerce yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaş için aşevinde pişen yemekler kapı kapı dolaşılarak dağıtımı sağlanırken saç-sakal tıraşı gibi kişisel bakım işlemleri evden çıkamayan ve hasta olan vatandaşların evlerine kadar gidilerek randevu sistemi ile gerçekleştiriliyor.

“Aşk ile çalışan yorulmaz, durmak yok, yola devam! “ diyerek çalışma aşkının altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Twitter hesabında “Tedavi, eğitim, toplumu bilinçlendirme ve çocuklarımızı “normal” hayata hazırlama misyonlarını üstlenecek, alanında ilk olacak bir Otizm Merkezi için çalışıyoruz, Sonbahar’a açacağız!” paylaşımı yaparak yeni bir Otizm Merkezi’nin açılacağını kamuoyuna duyurdu.

Pandemi dolayısıyla çalışmaları geçici olarak durdurulan bir diğer sağlık merkezi olan Diyabet ve Obezite Merkezi 1 Temmuz itibariyle içindeki spor salonu ile birlikte tam kapasite hizmete yeniden açıldı. SGK kapsamında ve kamudaki en kapsamlı şekilde hizmet veren merkez, obezite ve diyabet hastalarının tedavilerini gerçekleştirerek insan ve toplum sağlığı için önemli bir rol barındırıyor.

Galeri
📆 04 Temmuz 2020 Cumartesi 09:28   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir