MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » VARLIKLARI ARMAĞAN OLAN ANNELERE
VARLIKLARI ARMAĞAN OLAN ANNELERE


Mayıs ayının ikinci Pazar günü ülkemizde her yıl, Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Ancak anneleri sadece bu günde hatırlayarak, onlara sadece bu günde sevgi göstermek oldukça yanlış bir davranıştır.
Bugün anneler günü. Televizyonda, gazetelerde, internette, sokaklarda herkesin haftalardır söz ettiği gün. Gelin o zaman birde benim dediklerime kulak verin.
Anne olmak daha doğrusu anne olabilmek çok kutsaldır. Her anne çocuk sahibi olabilir ama herkes ‘ANNE’ olamaz. Bunun örneklerini haberlerde yeteri kadar duyuyoruz. “Katil anne, çocuğunu aç bırakıp öldürdü!” “ Zalim anne, bebeğini çöp konteynere atıp gitti.” Daha neler neler.
Gerçekten anne olabilmek çok zor ve birçok sorumluluk ister. Aslında bir ailede bütün yük anneler çeker. Yemek, temizlik, alışveriş, iş, güç her şey. Ama bir annenin en büyük sorumluluğu çocuğunun eğitimidir. Çünkü çocuklar ilk olarak anneyi örnek alır. Anne onlar için bir rolmodeldir. Anne sırdaştır, arkadaştır, candır. Asla unutulmayacak ve unutulmaması gerekilen bir varlıktır.
Annelerin değerini sadece bir güne sığdırmayalım. Ve bırakın annesi olmayanları daha fazla yaralamayalım.
Öncelikle anne kelimesini hak eden ve bütün melek annelerin anneler gününü kutluyorum. Bu dünyadan göçüp giden annelere de Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım arkalarından dua edecek ve onları hep anacak kadar hayırlı evlatlar yetiştirmişlerdir.
VARLIKLARI ARMAĞAN ANNELERİMİZE
NURAY YILMAZ

📆 10 Mayıs 2020 Pazar 00:05   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir