MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum, ÜSKÜDAR » YAPIMINI TAMAMLADIĞIMIZ ALİ ÖMER CAMİİ’Yİ YENİDEN İBADETE AÇTIK
YAPIMINI TAMAMLADIĞIMIZ ALİ ÖMER CAMİİ’Yİ YENİDEN İBADETE AÇTIK

Üsküdar Belediyesi olarak yapımını tamamladığımız Ali Ömer Camii’yi yeniden ibadete açtık.

Kılınan cuma namazı ile ibadete açılan caminin açılış törenine, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkanımız Hilmi Türkmen, “Yakın zamanda Albayrak Camii’ni açtık, Mahmut Armağan Camii’nin temelini attık. Üsküdar’a çok yakışan bu eserlere bir yenisini daha ekledik. Hayırlı olsun. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Camimiz çok güzel oldu. Mimarımızın, ustalarımızın, işçilerimizin ellerine sağlık. Aynı zamanda Küçük Çamlıca mahallemizin dokusuyla uyumlu bir mimariye sahip. Bunu önemsiyoruz. Cami sadece ibadethane değildir. Mimari bir eserdir, şehirciliğin bir parçasıdır, sosyal yapının bir yansımadır. Hayatın tam içindedir. Yeri gelir bizlere ev olur. Çevresine uyumsuz, özensiz, dayanıksız bir yapıdan cami olmaz. Biz bunları gözetiyoruz elhamdülillah. Biz Üsküdarlıların talihli olduğu çok konu var da şu üçünü gururla söyleyebilirim. Sağlık merkezlerimiz, okullarımız, camilerimiz hem nüfusumuza yetecek miktarda hem de yapı olarak çok nitelikli mekânlarımız var. Fatih’in özel durumu var, Osmanlı zamanında sur içi merkezdi. O yüzden en çok camimiz Fatih’te. Bunun dışında İstanbul’da en çok cami Üsküdar’da yer alıyor. Hem nüfusumuz hem de hemşerilerimizin talepleri dikkate alındığında bu da normal. 200’e yakın camimiz var. En son 196 adetti. Şimdi 197 oldu.” diye konuştu.

Toplam 1100 m² alan üzerine kurulu olan camii, 500 kişilik ibadet alanı, çok amaçlı salonu ve lojmanı ile gelecek nesillere hizmet edecek.

📆 16 Eylül 2023 Cumartesi 12:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir