MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Yeni ANAVATAN PARTİSİ ile yeniden
Yeni ANAVATAN PARTİSİ ile yeniden

Türkiyenin siyasi dönemine bir zamanlar damgasını vuran ANAVATAN Partisi yeniden kuruluyor.

Kurucu Genel Başkanlığını deneyimli siyasetçi Ali Karakurt’un yaptığı parti önümüzdeki günler de Ülke siyasetindeki yerini alacak.

Rahmetli Cumhurbaşkan’ı Turgut Özal’ın mirasını yeniden gündeme getiren ve geleceği Türkiye’sini yeniden inşaa etmek için Yeni Anavatan Partisi kuruluyor.

Önümüzdeki günlerde kuruluşu ilan edilecek olan Yeniden Anavatan Partisi genel başkanı- iş insanı Ali Karakurt’u tanıyalım:

1968 Rize doğumlu.

Orta ve Lise eğitimini Kartal’da bitiriyor. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesinde 2 yıl iktisat okudu. 

Ukrayna Dnipro Üniversitesinde mimarlık eğitimi aldı. Aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

1983 te rahmetli Turgut Özal’ın Anavatan Partisinde daha çocuk yaşlarda bayrak taşıyarak teşkilat disiplini aldı. Daha sonra askerliğini Karagücünde sporcu olarak tamamladı. Askerlik dönüşü içinde bulunmaktan her zaman onur duyduğu Anavatan ilçe gençlik kolları başkanlığı ve kongre delegeliği dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu. 

Sayın Mesut Yılmaz dönemi sonrası siyasete ara verip iş hayatına ağırlık verdi. Halihazırda inşaat, turizm ve eğitim alanında faaliyet gösteriyor. 

Eş zamanlı olarak Karadeniz vakfı gençlik spor kulübünde yönetim kurulu üyeliği, Anadolu iklim kuşağı platformunda yöneticilik yapıyor. 

Mustafa Alper isminde bir oğlu ve Ali isminde bir torunu var.

Siyasi çalışmaları adına son dönemde Ahmet Özal’ın kurduğu TEK PARTİ genel başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

Galeri
📆 05 Mart 2023 Pazar 22:26   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir