MENÜ ☰
Eksper Haber » beşiktaş belediyesi, GÜNDEM, Manşet, Toplum » “Yeni İhtiyaç Listesi için Komşularımıza Çağrı”
“Yeni İhtiyaç Listesi için Komşularımıza Çağrı”


Depremin ilk gününden bu yana ilçe sakinlerimizle tek yürek olan belediyemiz, 65 adet tırı Beşiktaş Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine gönderdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, komşularımızın gösterdiği büyük özveriden dolayı teşekkür ederek yeni ihtiyaç listesinin iç çamaşırı, hijyenik ped, çocuk bezi, hasta bezi, ağız sağlığı ürünleri, mutfak tüpü, çadır, ısıtıcı, uyku tulumu ve battaniye olarak belirlendiğini duyurdu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ayrı ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki ayrı depremle yüzyılın en büyük felaketini yaşayan ülkemiz, depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Belediyemiz de bu süreçte 65 tırı, Beşiktaş Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine gönderdi. Depremin gerçekleştiği ilk günden bu yana Beşiktaş’taki yardım toplama noktalarına adeta akın eden Beşiktaş sakinlerimiz hem yapılan çalışmalara destek verdi hem de ihtiyaç listesi doğrultusunda yardımlar yaparak 65 tırın deprem bölgesine gitmesine öncülük etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, göstermiş olduğu özverinden dolayı Beşiktaş halkına ve paydaşlarına teşekkür etti. Başkan Rıza Akpolat, ihtiyaç listesinde değişiklik olduğunu da komşularımızla paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili komşularım, çok zor bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Bu süreci dayanışmayla, dayanışmayı büyüterek yönetmeye çalışıyoruz. Bölgeye, afetin olduğu ilk günden itibaren önce arama kurtarma ekiplerimizi yönlendirdik. 100’ün üstünde arama kurtarma gönüllümüz 6 gündür orada büyük bir mücadele veriyorlar. Beşiktaş Arama Kurtarma Ekiplerimiz, yaklaşık 45 vatandaşımızı enkaz altından sağ olarak çıkarttı. İlk günden itibaren yardımlarımızı topluyoruz ve burada Beşiktaş halkımızla beraber büyük bir çaba içerisinde bu yardımları afet bölgesine AFAD koordinasyonuyla birlikte yönlendiriyoruz. 64 tır malzeme gönderdik.

Veterinerlik araçlarımız bölgede, mobil mutfaklarımız bölgeye kuruldu. Orada vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunuyoruz ilk günden itibaren 49 aracımız orada ve görev yapıyor.

Yaklaşık 40 bin koli kontrol edilerek tasniflenerek oraya gönderildi. Bu dakikadan itibaren yeni bir ihtiyaç malzemesi listesi komşularımızla paylaşacağız.

Bu ihtiyaç malzemeleri; iç çamaşırı, hijyenik ped, çocuk bezi, hasta bezi, ağız sağlığı ürünleri, mutfak tüpü, çadır, ısıtıcı, uyku tulumu, battaniye olarak belirlendi. Artık bu saydığım ürünleri getirmenizi rica ediyorum. Çok zor bir tablo var bölgede. Şu anda halen enkaz altında yaşayan, yaşama tutunan vatandaşlarımız var. 3-4 aylık bir süreci hep beraber yönetmeye devam edeceğiz o yüzden sürdürülebilir bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Çadırlarımızı, konteynerlerimizi bölgeye yönlendiriyoruz.

‘’Dayanışmamıza Destek Olan Herkese Teşekkür Ederim’’

İlçe Kaymakamlığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, muhtarlarımız, üniversitelerimiz, akademisyen hocalar, öğrencilerimiz herkes burada. Beşiktaş Belediyesi’nin süpürgecisinden belediye başkanına kadar her birimde bulunan arkadaşlarımız, 6 gündür 24 saat çalışacak nitelikte bir özveriyi ortaya koyuyorlar. Büyük bir dayanışma var; tıpkı tüm Türkiye’de olduğu gibi. Gösterdikleri dayanışma için tüm paydaşlarımıza ve en çok Beşiktaş halkımıza, dayanışmamızı büyüten, dayanışmamıza destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

...
...
...
...
...
...
...
...
📆 13 Şubat 2023 Pazartesi 22:44   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir