MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet, Toplum » Yorulmadan pedal çevirmek
Yorulmadan pedal çevirmek

Elektrikli bisikletler sayesinde sporumuzu çok da yorulmadan yapmış olmak işin en heyecanlı yanı. Şarjınız bittiği durumda da bisikletinizi katlayıp toplu ulaşım araçlarıyla yolculuğunuzu sürdürmek mümkün.

3

Yorulmadan pedal çevirmek

Ahmet Yeşil

Bisiklet kullanımının önemi salgınla birlikte arttı. Uzmanlar bisikletin daha fazla tercih edilmesi gereken bir ulaşım aracı olduğuna işaret ediyor. Birçok ülke motorlu taşıtlar yerine bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak isterken insanlar bisiklet gibi bir seçeneğe kuşkuyla bakıyor. Pek çok kesim de bisikletin yorucu olduğu konusunda kaygılar yaşıyor. Bisiklete başlayan insanların kısa sürede form kazanmaları, kendilerini geliştirmeleri gibi konulara önceki yazılarımızda değinmiştik. Bugün ise başka bir bisiklet türünden sizlere bahsetmek istiyorum: Elektrikli bisikletler!https://3a2cbb77b177e778f92dc644aa92883f.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Herkesten bisikleti yorulmadan sürmeyi beklemek mümkün değil. Ayrıca birçoğumuzun gitmek istediği mesafeler uzun olabiliyor. Kimimiz gideceğimiz yere (özellikle iş yerimize) terlemeden gitmek zorundayız. Kimimiz rahat olmayan kıyafetler giymek durumundayız. Kimimizin sağlığı, yüksek güç harcayarak bir yerden bir yere gitmek için uygun değil. Bu gibi durumlarda normal bisikletler çoğumuz için ulaşımda seçenek olmaktan çıkıyor. İşte tam da bu gibi durumlarda elektrikli bisikletler gerçekten de çağın en güzel araçlarından.

YOKUŞLARI TIRMANIN

Elektrikli bisikletler sayesinde ulaşımda günlük sporumuzu çok da yorulmadan yapmış olmak işin en heyecanlı yanı. Çünkü elektrikli bisikletlerdeki motorlar biz pedal çevirdiğimiz zaman güç desteği sağlamakta.

Böylelikle yokuş çıkarken bile düz yolda gidecek kadar bir pedal kuvveti vermek, ilerlememiz için yeterli olabilmekte. Bisikletlerde genelde üç tane güç seçeneği var. İlk aşama kullanılırsa düşük bir güç desteği veriyor, en uzun mesafe bu şekilde yapılabiliyor. Üçüncü aşama ise pili daha hızlı boşaltıyor ancak bu aşamada yokuş desteği inanılmaz. En dik yokuşları çok hızlı bir şekilde tırmanabilmek olası. Ortalama bir pedal gücüyle birleştiği zaman düz yolda 30-40 kilometre süratleri görebilmek mümkün. Bu bisikletlerin bataryaları dolu olduğunda güç ihtiyacımıza göre 50 kilometreden 120 kilometreye kadar sürüşe olanak tanımakta. Şimdilik tek olumsuz yanı batarya ve elektronik aksamları sebebiyle normal bisikletlerden biraz daha ağır olsa da, bu ağırlık pilin bitmesi durumunda bisikleti sürmeyi çok da zorlaştıracak kadar değil. Biraz pahalı olmakla birlikte 10 kilogram civarında elektrikli bisikletler mevcut olsa da zaman içerisinde her bütçeye uygun daha hafif elektrikli bisikletler yaygınlaşacaktır.

Bu tip bisikletlerde katlanır bisiklet seçenekleri de oldukça yaygın. Yani şarjınız bittiği durumda bisikletinizi katlayıp toplu ulaşım araçlarıyla yolculuğunuzu sürdürmek mümkün. Bisikletin güzelliğiyle buluşan böylesi bir teknoloji hepimiz için bir nimet. Gerisi size kalıyor. Akaryakıt fiyatları yüzünden zorunlu olmadıkça evden çıkmayabilir ya da elektrikli bisikletler sayesinde istediğiniz her yere yorulmadan, hızlı ve keyifli bir şekilde gidebilirsiniz.

📆 27 Şubat 2022 Pazar 12:50   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir