MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “Farid Shahbazlı ,İki Millet Tek Devletiz “
“Farid Shahbazlı ,İki Millet Tek Devletiz “

AZERBAYCANDAN GELEN DOSTLUK

Azerbaycan İslihatçı Gençler Birliği Başkan’ı Farid Shazbazlı konuğumuz oldu bugün.
Kardeş Ülke Azerbaycan’da başarılı işlere imza atmış bir değerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Prof. Bir babanın oğlu olan gençlerin sevgilisi bu güzel yürekli dostla gerçekleştirdiğimiz sohbetimize öncelikle kendisini tanıyarak başladık.


N.Y: Efendim öncelikle Ülkemize hoş geldiniz,sizi daha yakından tanımak adına öncelikle kendinizi tanıtırmısınız…
F.S: Hoş buldum, ben de sizlere teşekkür ediyorum, ben Farid Shazbazlı, Azerbaycan İslihatçı Gençler Birliği Başkan’ı.
Ben Türkiye’de okudum Türkçe eğitim aldım ve İstanbul’da yüksek lisans yaptım bu yüzden Türkçeyi diğer Azerbaycanlılardan daha iyi konuşuyor ve anlıyorum.


Gençlik yıllarımın büyük bir bölümünü burada geçirdim, 2012 yılından itibaren de sık sık gidip geliyorum, hani hep diyoruz ya bizim ikinci vatanımız diye benim gerçekten ikinci vatanım oldu Türkiye…
N.Y: Biraz Başkan’ı olduğunuz birlikten bahsedermisiniz ?
F.S: Bizim birliğimiz Azerbaycan’da 2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Birliğimizin amacı Azerbaycan gençlerinin Ülkenin siyasi hayatında, ticari hayatında aktif hale gelmeleri için destek vermek. Onların ileriki yaşlarında devlet kadrolarında çalışmalarını sağlamak ve yaratıcı gençlere destek sunmak.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da katkı sunduğu birliğimizde Ülkemizin politikası olan İslihatçılar birliğine gençlerinde katkı sağlamasını sunmaktır.
Dünyanın üç Ülkesinde bizim birliğimizin temsilcilikleri var ve faaliyet gösteriyor ve o ülke gençleri ile bizim gençlerimizin arasında kültür köprüsü kurmak ve ülkelerimizin tarihlerini birbirimizin gençlerine tanıtmak amaçlı çalışmalar yapılıyor.
Bir Millet iki Devlet anlayışı ile Türkiye gençleri ile olan ilişkilerimizi sağlam tutuyoruz ve Türkiye’de devlet kurumları, Belediyeleri le ile çok sıkı ilişkiler içerisindeyiz ve birlikte çok güzel projeler ürettik üretmeye de devam edeceğiz.
İki Ülke gençleri arasında ‘’İki Devlet Tek Milletiz,hepimiz Türk genciyiz’’ şiarıyle imzaladığımız ortak çalışma yapmak için ve kardeşliğimizi güçlendirmek amaçlı protolkolümüz çok verimli oldu.
Bu anlaşma tüm Azerbaycan ve Türk gençliğini kapsamamaktadır. Bu anlaşma ile iki kardeş ülkenin ortak çıkarlarını korumak adına hem ulusal hem de uluslar arası arenada yakından işbirliği içerisinde olacağız.
Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği tüm dünyaya örnek olacaktır.
N.Y: Çok güzel işlere imza atmışsınız ve atmaya da devam edeceksiniz anlaşılan o ki, bu yüzden sizi tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum. Ülkemiz sizler gibi değerli insanlarla daha da değer kazanmış olacak başarılarınız daim olsun…

Galeri
📆 29 Mayıs 2022 Pazar 15:32   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir