MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » “Yusuf Altınbulak, Cevap Verdi”
“Yusuf Altınbulak, Cevap Verdi”

Yaklaşan Cumhuriyet Halk partisi Kartal ilçe Başkan adaylığı için ismi geçen 27.dönem İstanbul Milletvekili aday adayı Yusuf Altınbulak sessizliğini bozdu. Altınbulak ile kısa görüşme sırasında isminin adaylar arasında geçtiğini ve aday olup olmadığını sorduk.Yusuf Altınbulak içtenlikle cevap verdi.

İşte CHP Kartal ilçe Başkan adayı olarak ismi geçen Yusuf Altınbulak’ın açıklaması;

Sn, Nuray hanım.
İlçe başkanlığına aday olup olmayacağım sorunuza cevap vermeden bazı genel tesbitler yapmak istiyorum.

Kartal ilçemiz son 10 yıldır demokrat kimliği ile toplam seçmen eğilimini etkileyen, seçmen çalışmasında etkili propoganda yapabilen ve partimizin istanbul belediye başkanlığı seçimini kazanmasında aktif rol alan olan bir ilçedir..

İLÇEMİZİN 31 MART BELEDİYE SEÇİMİNDEKİ VERİLERİ ŞÖYLEDİR:

TOPLAM SEÇMEN SAYISI 346.014
GEÇERLİ OY SAYISI 288.429
ALINAN OY CHP 147.587
ALINAN YÜZDE CHP % 51,17
ALINAN OY AKP 133.325
ALINAN YÜZDE AKP % 46,22

Görüldüğü üzere ilçemiz geçerli oyların %51,17 sini alarak , uzun süredir gürülmeyen bir başarıya imza atmıştır.
Bu başarı ,Belediye başkanımız, CHP kartal teşkilatı,üyeleri , parti gönüllüleri ,aynı zamanda ittifaka inanmış ve destekleyen halkımıza aittir.

Doğal olarak bu başarının arkasında belediyeyi kazandığımızda ilçemizin daha fazla değer göreceği ve daha fazla hizmet alacağı beklentisinide unutmamak gereklidir.

Bu nedenle ilçe teşkilatımızın ve oy verenlerin bazı beklentilerinin de oluşacağı aşikardır. Danışma kurulu çağrı metninde yazıldığı gibi,Geçmişi değil geleceği konuşacaksak,yapılmayanları değil yapacaklarımızı konuşacak isek ,nasıl bir örgütleme modeli ile ,iktidar vizyonumuzu yüksek tutacak isek, örgütün de beklentilerini göz ardı etmememiz gerekecektir.

Bu beklentilerin en önemlilerinden biri İŞ BEKLENTİSİ dir.Sevgili arkadaşlar, örgütümüzün en önemli beklentisi , ilçemiz özelinde birlik ve beraberliğin sağlanması, kişisel çekişmelerin bir tarafa bırakılarak,güçlü bir biçimde ilde temsil edilmemiz dileğidir.

Önceki dönemlerde Gece gündüz partimiz için koşturan,zamanını ve imkanlarını ayıran insanlar veya çocuklarımıza sahip çıkılmalıdır.Eğer bizler oy zamanı mahalle teşkilatına ve üyelerine bir çok görev yükleyip, onların canla başla çalışmasını bekliyorsak, mahalle teşkilatıda belediye ve belediye şirketlerinde mahalle teşkilatına sorularak , kendilerinin önerdikleri kişilerin işe alımlarının yapılmasını beklemektedir.
İşte bu kaçınılmaz beklenti bir prosüdür haline getirilirse derneklerin ve hemşeri gruplarının baskısı altında kalınmaz, çeşitli çıkar guruplarına teslim olunmaz. Partiye hiç hizmeti olmayan , hatta partiye atıp tutan insanların işe alınması böylece engellenir.

Seçimlerden sonra ilçe örgütümüzün İBB kadrolarına yerleştirilme istemi konusunda zayıf kalmamızdan dolayı rahatsızlık artmaktadır. Her gün onlarca telefon ve görüşmemiz iş talebi olan arkadaşlarla olmaktadır. Bu konunun çözümü hem kartal ilçe başkanımız , hemde İlçe belediye başkanımızın en önemli görevlerinden biridir.Bu konuda çok duyarlı olmaları gereklidir.

Belediye başkanımız,ilçe başkanımız seçim öncesinde nasıl mahalle örgütü ile iş birliği ile el ele başarılara imza attılarsa , işe alım gibi bu tür talepleride yine mahalle teşkilatları ile eşgüdüm halinde yapmalıdırlar.

Bir diğer beklenti ise asgari müştereklerde halkın en geniş katılımı ile siyasi ittifakın devamının sağlanması ve Türkiyedeki iktidarın devralınmasıdır.

Sizinde gayet iyi bildiğiniz gibi İBB nin alınması , sadece partimizin başarısı değil, talancı iktidarın değişimesini isteyen , istanbul halkının itifakkının ve adayımızın birleştirici dilinin yarattığı etkinin sonucudur.
Maalesef bu ittifakın iktidar tarafından, genel başkanında dediği gibi yandaş medya propogandası, hatta istihbarat brimleri vs ile ,bozulmak ve dağıtılmak istendiği görülmektedir.

Bu nedenle partililerimizin söylemlerine,sosyal medya paylaşım diline çok dikkat etmesi,ittifakın devamı için çok önemlidir. İktidar vizyonumuz güçlenmesinin, ittifakın korunmasından geçtiği asla unutulmamamlıdır.

"ADAYLIĞIMLA İLGİLİ KONUYA GELİNCE"

Şahsım ile ilgili ilçe başkanlığı adaylığı konusuna gelirsek;bu konuda aklından beni geçiren,bu kutsal makama layık görerek isimimi zikreden tüm yoldaşlarıma sevgilerimi sunuyorum.

Görünen o ki,bu güne kadar ilçe başkanlığına kesinlikle adayım diyen hiçbir arkadaşımız çıkmamıştır. Genel kanı belediye başkanımız Sn Gökhan Yüksel’in işaret edeceği adayın kesinleşmesinden sonra ismi geçen adayların net bir tavır koyacağı beklentisidir. Burada şöyle bir yanılsama vardır.Eğer biz sosyal demokrat parti isek, partimizi iktidara taşıma gibi bir hedefimiz var ise, ilçe başkanlığıda belediyenin bir müdürlüğü değil ise, Sn Gökhan Yüksel’in böyle bir tavır sergileyeceğini düşünmek yanlıştır. Kaldı ki belediye başkanımız mazbatasını aldıktan sonra tüm bileşenleri ile kartal halkına hizmet etme görevinide almıştır.Seçilecek ilçe başkanı ile de çok güzel işler yapacağı konusunda hiçbir kuşkum yoktur.

Dolayısı ile böyle bir beklenti ortamı yaratılmak istenmesi,partide kaosun dışında hiçbir politikaya hizmet etmez. Bu nedenle İlçe kongresinin tarihinin mümkün olduğunca erkene alınıp, her aday kesin bir kararlılık ile kendisini delegeye emanet edip, çalışmalarına başlaması ve seçimlerin sonuçlanması ile ,ilçe dışından gelebilecek müdahelelerin önlenmesi çok önemlidir.

Bu bağlamda,şu andaki belirsizlik ve ikircikli durum ortamında, siyaseti kirletecek, partimizi ve ilçemizi zayıflatacak hiçbir ortam da olmayacağımı bilmenizi isterim.

Partimiz ve emektarlarımıza , birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek politikalarda ısrarlı olmalarını diler,saygı ve sevgilerimi sunarım.
Yusuf Altınbulak

📆 15 Aralık 2019 Pazar 01:02   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir