MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet, Siyaset, Toplum » BAŞKAN ÇELEBİ:MAAŞ ZAMLARI DAHA İLK AYDAN ERİDİ!
BAŞKAN ÇELEBİ:MAAŞ ZAMLARI DAHA İLK AYDAN ERİDİ!

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, ülke ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmede bulundu. İktidarın halka verdiği maaş zammının daha ilk aydan eridiğini ve yetmediğini belirten Başkan Çelebi:” 2024 yılına da büyük bir enflasyon oranıyla girdik”dedi.

Başkan Çelebi, iktidarın ekonomik politikalarını eleştirdi. Radikal adımlar atılmadığı için sürekli görev başındaki kişilerin değiştiğini ifade eden Başkan Çelebi açıklamasında şunları söyledi:” Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ve bu zor dönemi iliklerimize kadar hissediyoruz.

İktidar ekonominin dengesiyle  denli oynamış ki kim gelse, kim gitse, politika değişse bile enflasyon düşmüyor. 2024 yılına da yüksek enflasyonla girdik. Ocak ayı enflasyonu TÜİK’e göre yüzde 6.7, ENAG’a göre ise yüzde 9.4 oranında arttı. Ülkemizdeki bir aylık enflasyon artışı AB ülkelerinde bir yıllık enflasyon kadar. Seçim için vatandaşa verilen maaş zammı daha ilk ayda eridi. En düşük emekli maaşı yüzde 33.3 arttı ama enflasyon yüzde 52,6’ya çıktı. Halk artık geçinemiyor, vatandaş çok zor durumda. Ya çıkın biz yönetemiyoruz deyin, ya da lüksü, şatafatı bırakarak önce halk deyin”dedi.

📆 08 Şubat 2024 Perşembe 11:06   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir