MENÜ ☰
Eksper Haber » beyoğlu, GÜNDEM, Manşet, Toplum » Baston Kültürü Sergisi Beyoğlu’nda Meraklılarıyla Buluştu
Baston Kültürü Sergisi Beyoğlu’nda Meraklılarıyla Buluştu

Dünyanın farklı bölgelerinden toplanan bastonlar, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen “Baston Kültürü, Fahir Gök Özel Koleksiyonu Sergisi”nde meraklılarıyla buluştu. Sultan Abdülhamit Han’ın Yıldız Sarayı ahşap atölyelerinde, her biri sanat şaheseri olarak elinden çıkan ve en çok sevdiği ahşap işi olan mücevher gibi işlediği Bastonlarında yer aldığı sergi büyük beğeni gördü.

Farklı kültürlerin ortak simgesi, zarafetin, gücün ve asaletin nişanesi baston, sanat ve estetiğin merkezi Beyoğlu’nda meraklılarıyla buluştu. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Baston Kültürü, Fahir Gök Özel Koleksiyonu Sergisi, Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde açıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın açılışını yaptığı sergi gezenler tarafından büyük beğeni gördü. Esmer Erdem derlemesi ile Fahir Gök’ün yıllar içinde dünyanın her yerinden toplanmış olan özel koleksiyonundaki 300 özel parçasının yer aldığı sergide, bastonların tarihçeleri, kimler tarafından yapıldığı ve hikayeleri de anlatılıyor.

KÜLTÜR OBJESİ BASTONLARIN TARİHİ ÖNEMİ ANLATILDI
Sergide Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gezen eski İstanbul Hanımefendileri ile Beyefendilerinin ellerinde asaletle devam ede gelen, zaman zaman mücevher gibi elmas taşlarla, zaman zaman kehribar taşa hayat veren ince, zarif, özel ustalIk ve zanaat gerektiren kültür objesi Baston..” şeklinde sözlerle sergideki bastonun önemi anlatıldı. Geleneksel Baston Kültürü, Fahir Gök Özel Koleksiyonu Sergisi, 03 Ekim-13 Kasım 2023 tarihleri arasında baston meraklılarını ağırlayacak.

📆 07 Ekim 2023 Cumartesi 12:20   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir