MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, Toplum » Beyoğlu’nda Yeni Dönemin İlk Belediye Meclisi Toplandı
Beyoğlu’nda Yeni Dönemin İlk Belediye Meclisi Toplandı

31 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Beyoğlu Belediyesi yeni dönem ilk meclisi Başkan İnan Güney yönetiminde toplandı. 18 CHP, 13 AK Parti üyesi olan meclisi yöneten Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney “Hepimiz birer parti temsilcisi olarak buraya geldik ancak burada partilerimizi, siyasi görüşlerimizi değil; seçmenlerimizi temsil ettiğimizin bilinciyle oturacağız. Hep beraber yerel sorunları çözen, tartışan, yerel sorunlara çözümler üreten bir meclis olmamızı diliyorum” diye konuştu.

“MECLİSİMİZ HAKSIZ KAZANÇLA, KUL HAKKIYLA, HARAM LOKMAYLA ANILMAYACAK”
5393 sayılı Belediye Kanunun 19. Maddesi uyarınca, Beyoğlu Belediyesi’nin 2024 yılı, Nisan ayı toplantısı 13 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de gerçekleşti. Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında başkan vekilleri, divan katipleri, encümen üyeleri, komisyonlarda görev yapacak olan meclis üyeleri ile belediyeyi çeşitli organizasyonlarda temsil edecek isimler oylama ile belirlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı İnan Güney konuşma yaptı. Yeni dönemin Beyoğlu halkına hayırlı olmasını dileyen İnan Güney, “Hepimiz birer parti temsilcisi olarak buraya geldik ancak burada partilerimizi, siyasi görüşlerimizi değil, seçmenlerimizi temsil ettiğimizin bilinciyle oturacağız. Hep beraber yerel sorunları çözen, tartışan, yerel sorunlara çözümler üreten bir meclis olmamızı diliyorum. Meclisimizin hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun, haksız kazançla, kul hakkıyla, haram lokmayla anılmayacağını biliyorum. Aynı şekilde belediye personelimizin de bu kırmızı çizgimize riayet edeceğini biliyorum. Beyoğlu halkı şeffaf yönetim, adaletli yönetim, dürüst yönetim bekliyor. İnşallah bunlara harfiyen riayet edeceğiz” dedi.

HEPİMİZİN DERDİ ‘DAHA GÜZEL BİR BEYOĞLU’
Meclisin yerel sorunlara ve yerel çözümlere odaklanması temennisinde bulunan Güney, “Hepimizin derdi ‘Daha güzel bir Beyoğlu’ olacak. Bu nedenle yerel sorun, yerel çözüm, yerel gündem vurgusu yapıyorum. Ortak akıl ve karşılıklı anlayışla tüm sorunları hep birlikte çözeceğimize inanıyorum” dedi. Güney sözlerini şöyle sürdürdü: “Beyoğlu seçim sonuçları hepimize bir şey işaret etti. Beyoğlu, ‘Bizi farklılıklarımızla kabul edin, bizi kutuplaştırmayın, yerel sorunlarımıza odaklanın, bunlara dair çözüm önerilerinizle gelin’ dedi. Biz sandıktan bu mesajı çok net bir şekilde aldık. Başucu kitabımız yaptık, 5 yıl boyunca rehberimiz olacak”.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ
Meclis toplantısında, Meclis 1. Başkan vekili olarak Ali Rıza Yakupoğlu, Meclis 2. Başkan Vekili olarak ise Işık öğütçü 2 yıl süre ile görev yapmak üzere seçildi. Divan katipleri asil üyeleri Ezgi Akgül ve Emre Bozkuş olurken, İcla Toprak ve Batuhan Şişman yedek üye oldular. Belediye Encümen üyeleri Sefer Karaahmetoğlu, Ezgi Akgül ve Erdoğan Horlu 1 yıl süre ile görev yapmak üzere seçildi. Bütçe, imar, hukuk, mesken ve gecekondu, iktisat ve tarife, kültür sanat ve spor, sağlık ve çevre, akıllı şehir ve bilgi teknolojileri komisyonlarında görev yapacak üyeler oylama ile belirlendi. Komisyonlarda 2 CHP, 1 AK Parti üyesi görev yapacak. Marmara Belediyeler Birliği’ne Engin Çankal, Tarihi Kentler Birliği’ne Turabi Şen, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’ne Selahattin Bozkurt ve Turgay Şimşek, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Rıdvan Kaya temsilci olarak seçildi.

📆 15 Nisan 2024 Pazartesi 12:06   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir