MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Celal Yalçın, “Cumhuriyetimizin 100.Yılına CHP İktidarında gireceğiz”
Celal Yalçın, “Cumhuriyetimizin 100.Yılına CHP İktidarında gireceğiz”

ATAŞEHİR CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA ZİYARET…

“CHP ATAŞEHİR İLÇE BAŞKAN’I CELAL YALÇIN’LA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkan’ı Celal Yalçın’ın misafiri olduk…
Kendisi ile Ülke gündemi ve Ataşehir üzerine güzel bir röpoprtaj gerçekleştirdik.
Celal Yalçın,genç ve dinamik bir başkan oluşunun yanısıra bilgi ve birikimi ile Siyasette gelecek vâd eden bir isim.
Değerli Başkanım Celal Yalçın’ a şahsıma göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.Başarılarının devamını diliyorum..

N.Y: Öncelikle bizlere bu güzel sohbet imkanının tanıdığınız için size teşekkür ediyoruz…Başkan’ım öncelikle sizi bir tanıyabilirmiyiz.
C.Y: Ben Celal Yalçın 1986 yılı Kadıköy doğumluyum.Aslında Ataşehir doğumluyum ama o yıllar da Ataşehir henüz ilçe olmadığından doğum yerim Kadıköy olarak kayıtlı…
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji bölümü mezunuyum. İki Yıl Okan Üniversitesinde Öğretim görevliliği yaptım.
N.Y: Siyasi hayatınız nasıl başladı ?
C.Y: 2015 yılında CHP’sinde İlçe Sekreterliği yaptım,daha sonraki süreçte Ataşehir Belediyesinde iki yıl Özel kalem Müdürlüğü yapmaya çalıştım, yapmaya çalıştım diyorum çünkü her zamanki gibi siyasal iktidarın taraflı davranmasından dolayı yazılarımızı onaylamadılar ve uzun bir süre hep iade durumları ile karşılaştık.
2019 yılından bu güne kadar geçen süre içersinde de CHP Ataşehir İlçe Bşkanlığı görevini yürütmekteyim.
N.Y: İlçe Başkan’ı seçilme sürecine değinirsek biraz da ?
C.Y: İki adaylı bir seçim oldu,Demokratik bir ortam da seçimimizi gerçekleştirdik seçimi ben kazandım fakat, tabi kendileri bizler için çok kıymetldir ve şu anda da beraber çalışmaktayız…
N.Y: İlçe Başkan’ı seçildiniz ve akabin de pandemi süreci başladı, o sürece biraz değinirsek o dönemde neler yaptınız ?
C.Y: Evet , gerçekten çok zor günlerdi o günler, pandeminin ikinci haftası Ataşehir Belediye Meclis üyesi olan çok genç bir arkadaşımızı kaybettik, 28 yaşında Uğur Candemir’i kaybettik.
Tabi bunun örgüte olumsuz bir yansıması oldu, bir çok gencimiz korkarak sahaya çıktı,yine partimizden sevdiğimiz dostlarımızın arkadaşlarımızın kayıpları oldu.
Pandemi döneminin en önemli sorunu ekonomik sıkıntı oldu biliyorsunuz.Eğlence sektöründe,tiyatro sektöründe,taksiciler gibi bir çok dostumuz işsiz kaldı. Biz bu süreçte hem Ataşehir Belediyemiz hem Büyükşehir Belediyemiz hem de bağışlıçarımızla birlikte saha da olduk. Bir çok Yurtdaşımızın yanında durmaya çalıştık. Yerel esnafına sahip çık diye öneriler gündeme getirdik.
Pandemi sürecinin sorunları sadece bunlar değildi di tabi en büyük sorun işssizlikti bu süreçte hem Ataşehir Belediyesinin istihdam büroları, hem de Büyük şehir Belediyesinin istihdam büroları hem de bizim bireysel tanıdıklarımız noktasında bir çok insanımızın işsizlik sorununa çare olmaya çalıştık.
Ataşehir denildiği zaman lüks siteler görünüyor ve zengin bir ilçe algısı doğuyor ma göründüğü gibi değil tabi olay.
Ataşehir’in 17 mahallesinin 13 mahallesini varoş diye tabir ettiğimiz gelir düzeyi düşük olan mahallelerdir.
Biz elimizden geldiğince tüm mahallerimizin yanında olmaya çalıştık ve bu zor süreci en az sorunla atlatmaya çalıştık ve CHP’sinin kapısına gelen herkesin sorununa çözüm bulma yolunda çalışmalar yaptık.
N.Y: Ekonomik zorkuklarla ilgili son günler de tepkisel açıklamalarda bulundunuz sanırım, biraz da bunlardan bahsedersek…
C.Y: Evet,son haftalarda elektirik zamları ve doğalgaz zamları ile ilgili sahada 3000’ne yakın esnafımızı dolaştık.İnanın en azından esnaflarımızın yarısından çoğunun elektriklerinin kapalı olduğunu gördük, esnaflarımızın ekonomik darlıklardan dolayı dükkanlarını kapatma noktasına geldiklerini öğrendik.
Acı bir gerçkle de karşılaştık bu ziyaretlerimiz de gezdiğimiz esnaflarımızın büyük bir çoğunun Ak Parti yanlısı esnaf olduğunu gördük ve aynı olumsuz tepkileri onlardan da duyduk. Onlar da artık dayanacak güçleri kaladıklarını ve kazançlarının giderlerini karşılamadıklarını söylediler ve ekonomik krizin gırtlağa kadar dayandığı yönünde şikayetlerini dile getirdiler.
N.Y: BU OLUMSUZ TABLO NEREYE KADAR GİDECEK SİZCE, ESNAFLAR BU EKONOMİK KRİZE NE KADAR DAHA DAYANABİLECEKLER SİZCE ?
C.Y: Geçtiğimiz günler de yönetici arkadaşlarımızla beraber Yeni Sahra pazarındaydık ve orada şunu gördük, insanlar artık meyveyi sebzeyi tane ile alır hale gelmişler ve elleri dolu dolu giden neredeyse hiç bir aile göremedik.
Artık markete, pazara giderken korkar oldu insanlar ve inanın çok zor durumda vatandaşlar. Bu tedirginlik ve korkarak alış veriş ortamı her sektörde var, sadece gıda ve marketler de değil, benzin alırken bu böyle, şehirler arası seyahat yapacağımız zaman böyle, giyim kuşam alacağımız zaman bu böyle yani anlayacağınız artık yaşam şartları çok daha zorlaştı.
Bu durum daha ne kadar gider bilmiyorum ama biz tek adam rejimine karşıyız, Ülke de demokrasininn olmasını istiyoruz,Genel Başkan’ımızın da dediği gibi yatağa hiç bir çocuğun aç girmediği bir Ülke’de yaşamayı planlıyoruz ve çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.
N.Y: Ataşehir İlçe Başkanlığına gelirsek biraz da sizde çalışmalar nasıl gidiyor ?
C.Y: Bildiğiniz gibi Genel Merkezimizin başlattığı 81 il’de üye çalışmalarımıza bizde riayet ediyoruz ve hane hane vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz ve hallarını hatırlarını soruyoruz, komşularımızı tanıyoruz,bunun yanı sıra yine esnaflarımızı geizyoruz, STK’larımızı geziyoruz,pazarlarımıza çıkıyoruz,halk’la diyalog kurabileceğimiz her etkinlikte olamaya çalışıyoruz ve şuna inanın çünü biz buna çok inanıyoruz ” ADIM ADIM İKTİDARA YÜRÜYORUZ” ve ben biliyorumki CHP’si 2023 yılın da Ülkenin üzerine bir güne ş gibi doğacak vaadettiğimiz güzenler günler çok yakında.
N.Y: Çok teşekkür ediyoruz sayın başkanım bu yoğunluğunuz içerisinde bizlere de zaman ayırdınız ve değerli düşüncelerinizi bizlerle paylaştınız okuyucularımız adına ve kendi adımıza sizlere teşekkür ediyoruz, yolunuz açık olsun.
C.Y: Ben de sizlere teşekkür ederim bizlere bu imkanı sağladığınız için….

Özel Röğortaj :Nuray Yılmaz

📆 10 Nisan 2022 Pazar 00:55   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir