MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “ÇÖLYAK GÜNÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURDULAR “
“ÇÖLYAK GÜNÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURDULAR “

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı Çölyak hastalarını unutmadı ..

9 mayıs Çölyak hastalığı gününde CHP Kartal İlçe Sosyal İşler komisyonu farkındalık oluşturdular.

Onlar çoğumuz için vazgeçilmez sayılan pek çok lezzeti hiç tatmamış, fırından yeni çıkmış taze boyoz ya da gevreği sadece koklamakla yetinmiş, canlarının çektiği şeyleri yiyemeyen ve bu yüzden kimi zaman sokakta aç gezmek zorunda kalan insanlarımız.. Onlar okul kantininden hiçbir şey alıp yiyemeyen çocuklarımız.. Onlar ömür boyu diyet yapma zorunluluğu olan çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastaları..

Özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak ve PKU hastaları için Kartal’da belirlenen 11 çölyak hastaları CHP Kartal İlçe Sosyal İşler komisyonu unutmadı .CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok’un öncülüğünde, CHP Kartal İlçe Sosyal İşler komisyon başkanı Vedat Bal ve komisyon üyeleri Çökyak hastaları için harekete geçti .9 Mayıs Çölyak hastaları günü olması nedeniyle farkındalık oluşturdular 11 Çölyak hastalarına özel hazırladıkları kolileri teslim ettiler..
Programda ,Çölyak hastaları için bir çok çalışmalar yürüten Aktivist Veysel Caner,hastalılka ilgili bilgiler verdi ..CHP Kartal İlçe Başkanlığında düzenlenen programa CHP 28.dönem İstanbul 1.bölge Milletvekili adayı Efendi Argunşah,ta katıldı .


CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, genetik bir hastalık olan Çölyak hastalığı hakkında mutlaka vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Uzunok ,bizde İlçe Başkanlığı olarak yarın 9 mayıs Çölyak günü nedeniyle farkındalık oluşturmak istedik.Ben Çölyak gününüzü kutluyorum sizleri sadece bir güne sığdırmamalıyız her zaman hatırlamalıyız ifadesini kullandı..


Programda Çölyak hastası çocuğu olduğunu ifade eden anne yaşadıkları zorlukları anlattı.
Program ,özel hazırlanan koli hediyelerinin dağıtılması ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu..
HABER :FOTO NURAY YILMAZ

Galeri
📆 08 Mayıs 2023 Pazartesi 18:27   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir