MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “Dünya Sanat Gününde Kartal Baharı Karşıladı “
“Dünya Sanat Gününde Kartal Baharı Karşıladı “

Kartal’da Dünya Sanat Günü’ne özel kutlama

Kartal Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü, sanatın birçok disiplinini içeren dolu dolu bir etkinlik programı ile Kutlandı. Kartal Sanat Sokağı’nın da açılışı gerçekleşti.

Sanatın birleştirici gücüne vurgu yapılan etkinlik 15 Nisan saat 11.00’da başladı.
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam ve onlarca sanatçı da organizasyona katılımlarıyla destek verdi..

“ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ “

Kartal Sanat Akademisi öğrencileri etkinlikte sahne aldılar .Programda ressam kursuna giden öğrenciler birbirnden güzel resimlerini Sanat günü için çizdiler ..

Programa ,Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ünlü sanatçı Bedri Baykam ,Kartal Belediyesi Başkan yardımcıları ,Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, STK Temsilcileri ,Sanatçılar ,yazarlar ve basın mensupları katıldı .

“BAŞKAN YÜKSEL ,YURTTA SULH ,CİHANDA SULH SÖZÜNÜ ŞİAR EDİNDİK”

Programa katılan,Kartal belediye başkanı Gökhan Yüksel,şu ifadelere yer verdi..Başkan Yüksel ,bugün anlamlı bir gün 15 Nisan Sanat gününü kutluyoruz .Yanımda sanata olan katkıları ile tanıdığımız değerli Üstadımız Bedri Baykam var öncelikle teşekkür ediyorum..Bizlerin daha özgür ve aydınlık gençler geliştirmemizde Sanatın büyük rolü var .Bugünki etkinlik bir başlangıç olsun .Devamı dahada büyüyerek devam edecek .Sanata verdiği değeri herfırsatta dile getiren Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Yurta Sulh,Cihanda Sulh sözünü şiar edinerek yolumuza devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayarak buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum dedi .

HABER :NURAY YILMAZ 

Galeri
📆 15 Nisan 2022 Cuma 15:48   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir