MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “GÖKHAN YÜKSEL”ACILARINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİK”
“GÖKHAN YÜKSEL”ACILARINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİK”

Kartal Belediye Meclisi, 2020 yılı Kasım ayı ilk meclis toplantısını yaptı. Meclis toplantısı Kartal Belediye Başkan Gökhan Yüksel başkanlığında yapıldı.

“İZMİR İÇİN SAYGI DURUŞU”

Meclis toplantısı İzmir’de yaşanılan 6.6 depremin ardından hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

“GÖKHAN YÜKSEL ,ACILARINI YÜREKLERİMİZDE HİSSETTİK”

Başkan Gökhan Yüksel, İzmir’in acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade ederken,deprem bölgesine yakın yerde (Bornovada)Üniversite yıllarında kaldığını ve orada kendisininde tanıdığı isimler olduğunu söyledi .Yüksel sözlerine şöyle devam etti, Üniversite yıllarımda 4 yıl o bölgede kaldım,tanıdığım arkadaşlarım ve komşularım oldu.Deprem bölgesine giderken açıkçası bende endişeli ve tedirgindim.Çok şükürki kimsede kötü bir durum yoktu.Ancak 17 binanın çöktüğünü ve göçük altında vatandaşlarımızın olması bizleri fazlasıyla üzdü.Olay yerine arama kurtarma ekiplerimizi hızlıca yönlendirdik .

Ekiplerimiz canla başla kurtarma çalışmalarını yürüttü.Hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu ,yaralı kurtulan vatandaşlarımızın olduğu gibi,hepimiz 65 saat sonra kurtulan minik Elif’in kurtulmasına nasıl sevindikse,İpek’in cansız bedeni ile yasa boğulduk.Aslında acılarımızı ve sevinçlerimizi hep birlikte yaşadık.İzmir depremi bizlere birkez daha hatırlattıki deprem öldürmüyor binalar öldürüyor.Karta’da deprem dönüşüm olarak yaptığımız çalışmalar ,Deprem yönetmeliği ve Kentsel dönüşüm çalışmalarımız diğer belediyelere de örnek teşkil ediyor.Bunu övünmek için söylemiyorum bizlerinde kat etmesi gereken çok şey var .İnsan sağlığını hiçe sayan hiç-bir çalışmanın içerisinde olmayacağız. Depremle ilgili olan çalışmalarımızı titizlikle yürüteceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum birdaha böyle acılar yaşamayalım ifadelerini kullandı..

Meclis toplantısı ,söz alan meclis üyelerinin konuşmaları ve gündemde yer alan maddelerin tek tek görüşülerek komisyonlara havalesinin yapılması ile son buldu.

HABER :NURAY YILMAZ

Galeri
📆 02 Kasım 2020 Pazartesi 21:48   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir