MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, beyoğlu, GÜNDEM, Manşet, Toplum » İstanbul’un Kalbinde Yükselen Yeni Bir Değer Beyoğlu Millet Bahçesi
İstanbul’un Kalbinde Yükselen Yeni Bir Değer Beyoğlu Millet Bahçesi

Beyoğlu Millet Bahçesi’nin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yıldız, “Beyoğlu’muza, İstanbul’umuza değer katacak önemli bir proje. Projeyle birlikte sadece yeşil alan değil, modern bir Nikah Sarayı ve yeraltı otoparkı da şehrin merkezinde hizmete sunulmuş olacak” dedi.

İstanbul’un en önemli yeşil alan projelerinden biri olan Beyoğlu Millet Bahçesi’nin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Temeli Nisan 2023’te önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından atılan proje, Kasımpaşa’nın merkezinde, Küçük Piyale Mahallesinde 17 dönümlük alanda inşa ediliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü projede yeraltı otoparkının yapımı tamamlandı, Nikah Sarayının kaba inşaatında ise sona gelindi.  Yakın zamanda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına da başlanacağı bildirildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Millet Bahçesi’nin Beyoğlu’na ve İstanbul’a değer katacak önemli bir proje olduğunu söyledi.

İstanbul’un Kalbinde Yükselen Yeni Bir Değer Beyoğlu Millet Bahçesi

BEYOĞLU’MUZA, İSTANBUL’UMUZA DEĞER KATACAK ÖNEMLİ BİR PROJE

Beyoğlu Millet Bahçesi’nin hizmete açılacağı günü büyük bir heyecanla beklediklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu’muza, İstanbul’umuza değer katacak önemli bir proje. Projeyle birlikte sadece yeşil alan değil, modern bir Nikah Sarayı ve yeraltı otoparkı da şehrin merkezinde hizmete sunulmuş olacak. Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor. 10 ay gibi kısa bir sürede hizmete sunmayı hedefliyoruz. Beyoğlu Belediyesi olarak Beyoğlu Millet Bahçemizin yanı sıra ‘Beyoğlu Mahalle Bahçeleri’ projemizi de hayata geçirdik. Şehrin tarihi dokusunu bozmadan müsait gördüğümüz alanlarda küçük, orta ve büyük ölçekte mahalle bahçeleri inşa ediyoruz. Hedefimiz Türkiye Yüzyılı’na yakışır daha yeşil bir Beyoğlu” dedi.

2024 YILININ ORTALARINDA HİZMETE AÇILMASI PLANLANIYOR

Projeyle birlikte yeni bir modern Nikah Sarayı ve yeraltı otoparkının yanı sıra yüzlerce ağaç, binlerce çiçek, dinlenme ve etkinlik alanları Beyoğlu’na kazandırılmış olacak. Beyoğlu Millet Bahçesi, yapılan yatırımlarla yeniden eski görkemli günlerine dönen Kasımpaşa’ya da değer katacak. Bölgeye rahat bir nefes aldıracak olan projenin 2024 yılının ortalarına kadar tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

📆 04 Ağustos 2023 Cuma 11:58   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir