MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “İyi Parti’den meclise, Deprem ulaşım Ağı önergesi”
“İyi Parti’den meclise, Deprem ulaşım Ağı önergesi”

İzmir’de yaşanılan 6.6 ‘lık depremden sonra Tüm Türki’ye tek yürek oldu.Depremde can kaybı ve yaralı kurtulan vatandaşların yanısıra ,evlerinin büyük hasara uğraması nedeniyle çadırlarda kalmak zorunda kalan vatandaşlarda oldu.Siyasilerde depremin gerçek yüzünü birkez daha hatırlayarak neler yapılması konusunda tartışmaya ve çözüm üretmeye başladılar .

İlçe belediyelerinde yapılan Kasım ayının ilk meclis toplantılarında İYİ Parti gurubu olarak soru önergesi sundular . Depremde ulaşım Ağı önergesi meclis üyeleri tarafından sunuldu. Kartal Belediyesi 2020 Kasım ayının 1.meclis toplantısında İYİ Parti gurubu adına söz alan ,İYİ Parti Kartal belediyesi Gurup Başkan Vekili Mukadder Gürcan, soru önergesini sundu.Ani bir depremde önemli olan” Deprem ulaşım ağı”önergesini gündem dışı söz alarak mecliste dile getirdi…

İşte İYİ Partinin o soru önergesi;

KARTAL BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

Konu; Depremde Ulaşım ağı tedbirleri hk 2 KASIM 2020

SORU ÖNERGESİ

Bilindiği üzere yakın bir gelecekde , Marmara bölgesinde minimum 7(yedi) şiddetinde bir deprem beklenmektedir.
Anılan depremin olması durumunda ,doğal felaketlere karşı sağlam ve güvenli bir ulaşım ağı geliştirmek için, olası doğal felaket risklerini ve ulaşım ağına etkilerini araştırmak önemlidir.
Depremin ulaşım açısından bir değerlendirmesinin ve alınacak tedbirlerin Kartallıların bilmesi önem arz etmektedir.
Bu sebepler ile Kartalda’ ki ulaşım tesisleri ve bileşenlerinin güvenlik konusunda açıklarının bir çalışma grubu tarafından ele alınması gerektiği görülmektedir..
Bu çerçevede;
1) Karayolu Şebekesindeki, Yollar, köprüler, viyadükler, sinyaller, trafik ışıkları, depremin yol çökmesine yol açarak vereceği doğrudan hasarın yanında, şiddetine göre binaların çökmesi ile yolların bloke olmasına da neden olabilmektedir.

2) “Yol blokajı” yol çöküşüne bağlı olarak oluşan enkaz nedeni ile yolun güvence altına alınamadığı durum olarak tanımlanmaktadır. Sinyalizasyon, yol ağaçları gibi yol kenarı tesislerinin de yıkılması insanların yaralanmasına veya trafik akışının tamamen kapanmasına yol açar ve bu da acil kurtarma faaliyetlerinin etkin olarak çalışmalarını etkiler.
3- Yine Deprem sonrası” Acil Durum Yol Ağının Güvence Altına Alınması” önem arz etmektedir.Acil durum yol ağı, acil tıbbi hizmetlerin ulaşımına, kurtarma faaliyetlerine ve yardım malzemelerinin belirlenen alanlara ulaştırılmasına hizmet edeceğinden öncelikli bir yol ağıdır.

4-Yanısıra, Depremden hemen sonra yolların hasar görmesi, binaların yıkılması ve depremden zarar gören kişilerin yolları tıkaması nedeniyle trafik akışının karışacağı kuşkusuzdur.
Bu nedenle, acil durum yol ağının güvence altına alınması ve depremden zarar gören kişilerin ulaşımını sağlamak amacıyla,
Kartal’da deprem acil eylem ulaşım planı Kartallıların ile ne zaman paylaşılacakdır?
Bu konuda İlçemizdeki vatandaşlarımıza acil eylem plan kitapçıkları verilmesi, depremde kimlerin araçlarını hangi hallerde kullanması gerektiğine yönelik uyarı broşürleri dağıtılması planlanmaktamıdır?
İlçemiz mahallelerindeki toplanma alanlarına vatandaşlarımızın nasıl ulaşacakları ve bu alanlarda ne yapacakları hakkında bir bilgilendirme yapılması düşünülmektemidir ?

Önergemin Başkanlık Makamına havalesini ve sonuçtan bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim.
İYİ Parti Grup Başkan Vekili /Mukadder Gürcan

HABER :NURAY YILMAZ

📆 03 Kasım 2020 Salı 16:38   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir