MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » KAPDER Kadınların hizmetinde
KAPDER Kadınların hizmetinde

Alanlarında uzman kadınların, fiziki ve psikolojik şiddete uğrayan kadınlara destek olmak amacıyla kurdukları, Kadın ve Aile Psikolojik Danışmanlık Eğitim Derneği (KAPDER) çalışmalarına başladı…

Toplumun temel yapısı aile maalesef giderek en temel yapısal özelliğini yitirdi bu süreçlerde. Aile bireyleri arasında saygı yok oldu. Aileyi bir arada tutan anne figürü  daha fazla fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldı. Ailenin erkek bireyleri baba figüründen gördüğünü kız kardeşlerine ve sokaktaki karşı cinse uygulamaya başladı.

8

Kapder (Kadın ve Aile Psikoloji Danışmanlık Eğitim Derneği) olarak, kadına olması gereken değeri hissettirerek bilinçlenmesini sağlamak aile içi iletişim de farkındalıklar oluşturup, topluma fayda olmak çocuğun gencin, engellinin ve yaşlının sorunları ile ilgilenip çözümler üreterek süreci psikoloji danışmanlık ve eğitim ile tamamlamak amacıyla ile alanında liyakat sahibi uzman eğitmenler tarafından kurulmuştur.

Dernek başkanı Filiz Yüksel tarafından başlatılan Tüm Yetimler Derneği başkanı Hüseyin Bayır işbirliği ile yürüdüğümüz yolda ilk adım çocuklar ile birlikte anneler olması düşüncesiyle Tüm Yetimler Derneği ve Kapder birlikte bu çocuklar bizim projesini başlattık. Bu projede yetim çocuklarımıza birebir psikolojik ve sosyal danışmanlık, sanatsal etkinlikler, derslere destek programları ile birlikte annelere de oluşturduğumuzçalışma programı ile değer katmaktır. Bizlere destek olan Yetimler Derneği başkanı Hüseyin Bayır’a teşekkür ediyor.

Çıktığımız bu yolun yetim çocuklarımız ve ailelerine ışık olmasını diliyoruz. Bu etkinlikte katılımcılarımız Dernek Başkanımız Filiz Yüksel, Başkan Yardımcısı Olcay Sacihan Denli, yönetim ekibimizde yer alan Hayat Baysaling, Neslişah Mert, Özlem Kayık, Batuhan Hakkı Akdemir, Bayram İmre’ye değerli katkıları için teşekkür ediyoruz.

Galeri
📆 13 Aralık 2022 Salı 22:46   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir