MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Kartal Belediyesinde Toplu sözleşme Töreni düzenlendi
Kartal Belediyesinde Toplu sözleşme Töreni düzenlendi

Kartal’da işçileri sevindiren imzalar atıldı
Kartal Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) mutlu son ile sonuçlandı.


Kartal Belediyesi’nde işçiler ile belediyenin uzun süren pazarlığı anlaşma ile sonuçlandı. Toplu sözleşme sonrasında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katıldığı halaylarla kutlandı.

Kartal Belediyesi’ni temsil eden belediye yönetimi ile işçileri temsil eden Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında devam eden müzakerelerde anlaşma sağlandı. Anlaşma sonrasında bugün belediye merkez birasında imza töreni gerçekleştirildi.


Kartal Belediyesi Merkez Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Genel iş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.
Gökhan Yüksel; “Bu anlaşma ile İstanbul’da bazı sorunların önüne geçtik”
İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, karşılıklı diyalog sonucunda bu noktaya gelindiğini vurguladı. Yüksel konuşmasında; “Doğru olan bir gerçek var oda Kartal halkına hizmet üretmek. Buda sadece belediye başkanının tek başına yapacağı bir durum değil. Ekibiyle, çalışma arkadaşlarıyla göğüsleyebileceği bir gerçek. Kartal bizden hizmet bekliyor. Bu sözleşme ile bir nebzede olsa da arkadaşlarımızın koşullarını iyileştirdiysek ne mutlu bize. Bu zorlukları yan yana durarak aşabileceğiz. Bu sözleşmeden dolayı her iki tarafın özverisini kutluyorum. Birbirimizi anlayarak bir noktaya geldik ve İstanbul’da bazı sorunların önüne geçtik. Bundan sonraki süreçlerde de karşılaşacağımız zorluklarda yine yan yana olacağımızdan, özveri içerisinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugünkü koşullarda bu sözleşmenin bütün çalışma arkadaşlarıma DİSK yöneticileri hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Remzi Çalışkan; “Bu zorlu süreçte böylesi bir tabloyu oluşturmak kolay değil”
“Bu güzel tabloyu yaratan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreçte böylesi bir tabloyu oluşturmak kolay değil. İstanbul’da devam eden toplu iş sözleşmelerinin adeta kapısını açan Kartal Belediye Başkanına tekrar teşekkür ediyorum. Biz insanca yaşamak istiyoruz” dedi.
Başkanların konuşmalarının ardından toplu iş sözleşmesi alkışlar arasında imzalandı. İmzalar atıldıktan sonra Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Genel iş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan işçilerle birlikte halaylar çekerek işçilerin mutluluğuna ortak oldular.

Galeri
📆 06 Eylül 2022 Salı 22:26   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir