MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Kartal’da yılbaşı öncesi zincir marketlere sıkı denetim
Kartal’da yılbaşı öncesi zincir marketlere sıkı denetim

Kartal Belediyesi, yılbaşı nedeniyle fiyat artışlarını önlemek adına zincir marketlerin fiyat politikalarına yönelik denetimler kapsamında harekete geçti. Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından zincir marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirildi.

Vatandaşlar denetim yapılmasından memnuniyet duydu

İlçe genelinde başlatılan çalışmada marketler denetlenerek fiyatlar kayıt altına alınıp incelendi. Yapılan denetimlere tanık olan vatandaşlar denetimlerin  yapılmasından dolayı  memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve zabıta ekibine teşekkür etti.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede bulunan zincir marketlere giderek bir dizi denetim gerçekleştirdi. Ekipler marketlerin reyonlarında bulunan temel gıda ve temizlik ürünlerinin fiyatlarını not ederek kasa fiyatlarıyla karşılaştırdı. Arada herhangi bir fiyat farkının bulunmaması ve fahiş fiyat uygulanmaması için yapılan çalışmada alışveriş yaparken zabıtalarla karşılaşan vatandaşların beğenisini kazandı. Vatandaşlar yapılan denetimlerden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildiriliyor

Zabıta Müdürü Murat Özgür Polat denetimlerin ardından yaptığı açıklamada yapılan çalışma kapsamında zincir marketlerde satılan ürünlerin reyon ile kasa arasında fiyat farkının olup olmadığı ve işyeri ruhsatı kontrolü yapıldığını belirterek, “Bugün de bu durumu önlemek adına buradayız. Vatandaşlarımızın temizlikten temel gıdaya kadar ihtiyacı olan her ürünün fiyat denetlemesini gerçekleştirdik. Devamlı şekilde yapmış olduğumuz bu denetimleri yılbaşı nedeniyle daha yoğunlaştırarak devam ettiriyoruz. Herhangi bir sorun olduğunda ise hemen Ticaret İl Müdürlüğü’ne aksaklıkları bildiriyoruz” açıklamasını yaptı.

HABER VİDEO

Haberin görüntülerine https://we.tl/t-X9g8wmPgAB

zabita fiyat denetimi.mp41 file sent via WeTransfer, the simplest way to send your files around the worldwe.tl

linkinden ulaşabilirsiniz.

📆 28 Aralık 2021 Salı 21:44   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir