MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “Katledilen kadınlar anısına fidan diktiler”
“Katledilen kadınlar anısına fidan diktiler”

Cinayete kurban giden kadınların anısına fidan diktiler.

CHP Kartal İlçe Başkanlığının öncülüğünde Orman haftası nedeniyle İlçe Gençlik Kollarının organize ettiği Kartal Belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünün destekleri ile “her kadın için bir fidan”etkinliği Kartal Kurfalı mahallesinde bulunan Gökkuşağı parkında düzenlendi .

“HER KADIN İÇİN BİR FİDAN”

Orman haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte cinayete kurban giden kadınların isimlerinin yazdığı fidanlar toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe katılan CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah ve CHP Kartal ilçe Gençlik Kolları Başkanı Berkant Sabancı, Her bir kadının anısına birer fidan dikerek onların adını burada yaşatacağız”ifadesini kullandılar .

“ONLARA MAALESEF SAHİP ÇIKAMADIK”

Fidan dikim etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, “Bugünün asıl amacı Orman Haftası kapsamında katledilen kadınlarımızı ağaçlarla yaşatmak amacıyla gençlik kollarımızın düzenlediği program kapsamında fidanları toprakla buluşturmak. Bugün diktiğimiz her ağaca ülkemizde katledilen kadınlarımızın isimlerini vereceğiz ve onların isimleri artık Kartal’da bu alanda yaşayacak. Bizler onlara maalesef sahip çıkamadık. Onların yanında olamadık ama en azından bu ağaçlarla onların isimlerini bölgemizde yaşatmak için böyle bir program düzenlemek istedik” dedi.

“DAHA KAÇ KADIN, HANGİ SEBEPLE, NERELERDE KATLEDİLECEK?”

CHP Kartal İlçe gençlik kolları Başkanı Berkant Sabancı Türkiye’nin ‘İstanbul Sözleşmesi’ adıyla bilinen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden Resmi Gazete’de yayımlanan 3718 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile ayrılması hakkında kadın cinayetlerini birlikte durdurabiliriz .Gelin İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe geçirelim.Hal böyle olunca konumuz ve etkinliğimiz daha da bir anlam kazandı. İstanbul Sözleşmesi’nin arkasındayız ve İstanbul Sözleşmesi’nin ülkemizde yaşatılması için sonuna kadar ant içeriz ki arkasında olacağız. İnşallah bundan sonra Türkiye’de başta kadınlar, çocuklar olmak üzere hiçbir canlının katledilmemesi için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz daha kaç kadın, hangi sebeple, nerelerde katledilecek? Buna bir son verilmeli” değerlendirmesini yaptı.

HABER :NURAY YILMAZ

Galeri
📆 27 Mart 2021 Cumartesi 15:54   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir