MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Muharrem ayı Kartal Cem evi Vakfında manevi duygularla yaşanıyor
Muharrem ayı Kartal Cem evi Vakfında manevi duygularla yaşanıyor

Kartal Cem evinde vatandaşlar oruçlarını dualarla açtı.

“ORUÇ AÇIMI ÖNCESİNDE MUHARREM AYI SOHBETLERİ”

Muharrem ayı nedeniyle tutulan yası-matem oruçları ,pandemi nedeniyle az sayıda katılımla açılsada ,Kartal Cem evi Vakfından herzaman olduğu gibi dualar yükseldi.
Vatandaşlar oruçlarını açmadan önce Kartal Cem evi Vakfı dedesi Celal Özer tarafından Muharrem ayı sohbetleri yapıldı.

“KARTAL BEELDİYESİ VE İBB MUHARREM AYINDA DESTEK SUNUYOR”

Kartal Cemevi Vakfı olmak üzere, tüm Cem evlerine Kartal belediyesi ve İBB destek veriyor. Kartal belediyesi Sosyal işler müdürlüğü tarafından oruç açmaya gelen vatandaşlara hem yemek dağıtımı yapılıyor ,hemde binlerce kişiye sıcak yemek desteği sağlanıyor .

“KARTAL CEM EVİNE LOKMA BAĞIŞINDA BULUNDULAR “
LOKMA SAHİPLERİ

Yerel yönetimlerin desteklerinin yanısıra Muharrem ayında lokma bağışında bulunan hayırseverler oruçlarını vatandaşlar ile açtılar .
Bugün ki lokma sahipleri ,CHP geçmiş dönem Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ,Murat Yasa,Keziban Kaya,Erdoğan Aktan Cem evine lokma bağışında bulunan hayırseverler .

“VATANDAŞLAR YEMEKLERİ EVLERİNE GÖTÜRÜYOR”

Pandemi nedeniyle oruçlarını evlerinde açmak isteyen vatandaşlara hazırlanmış üç çeşit yemek verilerek iftarlarını evde açmalarını sağlanırken ,Kartal Cem evinde açmak isteyenler ise dualar eşliğinde Cem evi Vakfında oruçlarını açıyorlar .

“SOSYAL MESAFEYE ÖZEN GÖSTERİLİYOR”

Kartal Cem evi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal Cem evi Vakfı genel sekreteri Hatice Sarıbal Muharrem ayında vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda oruç açmalarını sağlamak için sosyal mesafe kurallarına ayrıca özen göstermişler özellikle hazırlanan masa düzeni ve hijyen gözle görülür şekilde kendini gösteriyor .

Bu yıl Muharrem ayı pandemi döneminde yaşanılırken, Kartal Cem evinde hazırlanan masa düzenini, hijyen ve temizliği sosyal mesafeye göre ayarlanmış ve özen gösterilmiş olarak gördük.

Emeği geçen herkesi kutluyoruz
Tutulan oruçları Allah kabul etsin .

HABER VE FOTO: NURAY YILMAZ

Galeri
📆 23 Ağustos 2020 Pazar 21:34   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir