MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Manşet, Toplum, tuzla » Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl oldu
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl oldu

Tuzla’da art arda başkan seçilen AKP’li Şadi Yazıcı 31 Mart Yerel Seçimleri’nde koltuğu CHP’li rakibi Eren Ali Bingöl’e bıraktı.
Yazıcı 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde ise CHP’li rakibi Bingöl’ün yaklaşık yüzde 11 oy oranı farkıyla gerisinde kaldı.

Yazıcı açılan sandıklara göre yüzde 39.6 oy alırken CHP Tuzla Belediye Başkan adayı Eren Ali Bingöl yüzde 51.59’luk oy oranıyla Tuzla Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.

EREN ALİ BİNGÖL KİMDİR?

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde 1993 yılında dünyaya gelen Eren Ali Bingöl, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Tuzla Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Eren Ali Bingöl, siyasete Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ve avukat olarak adım attı. Öğrenim hayatını Ortadoğu Koleji’nde tamamlayan Bingöl, ardından Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

2013 yılında CHP üyesi olan Bingöl, siyasi kariyerine Tuzla İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Sekreterliği görevleriyle başladı. 2014-2017 yılları arasında Tuzla’da bu görevleri üstlenen Bingöl, 2019 yılında ise Tuzla İlçe Başkanlığı yapmıştır. Bingöl, çevre sorunlarıyla yakından ilgilenerek özellikle gençler ve kadınlar için çözüm odaklı projeler geliştirdi.

📆 02 Nisan 2024 Salı 09:53   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir